LIFESTYLE 30 ianuarie 2014

Cum scapi de răceală, fără pastile

de Covasna Media | 1479 vizualizări

Temperaturile au fluctuat foarte mult în ultimele săptămâni, iar, în aceste condiţii, tot mai mulţi suntem „loviţi” de răceli. YahooNews prezin­tă câteva leacuri naturiste care chiar funcţionează, potrivite pentru adulţi.

1. Faceţi o soluţie din sucul de portocale obţinut de la 2 fructe, două linguriţe de miere, 1 pahar mic de rom şi apă clocotită. Se consumă cald, chiar fierbinte, seara, înainte de somn.

2. O soluţie care nu implică alcool şi funcţionează la mulţi dintre noi este cura de fructe. Pentru a nu face rău stomacului, e bine să consumăm mere. Încercaţi să mâncaţi, timp de 4 zile, 1-2 kilograme de meri zilnic. Împărţiţi această cantitate de fructe în 2 mese.

3. Un sfat al bunicii, redat de revista Formula AS, spune că o reţetă excelentă pentru a combate o răceală, oricât de rebelă ar fi ea, este următoarea: combinăm trei linguri de ţuică de prune tare cu trei linguri de sirop de brad. Se amestecă bine cele două, apoi se toarnă peste o cană mare de ceai fierbinte, clocotit, de iasomie (sau violete). Beţi totul o dată pe zi şi continuaţi „tratamentul” câteva zile.

4. Puneţi un ibric de apă la fiert, iar, atunci când dă în clocot, adăugaţi o linguriţă de scorţisoară şi câteva cuişoare. Acoperiţi lichidul timp de 2 minute, apoi adăugaţi sucul de la jumătate de lămâie şi o linguriţă de miere.

5. O altă reţetă cu alcool este următoare: un sfert de litru de vin roşu, combinat cu 1 lingură de zahăr, 2 cuişoare, scorţişoară şi o felie de lămâie. Este aproape un vin fiert, însă, atenţie, amestecul nu trebuie lăsat să dea în clocot, ci doar încălzit puternic. Se bea fierbinte.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.