LIFESTYLE 9 decembrie 2014

Cum să elimini tartrul în mod natural

de Covasna Media | 322 vizualizări

Atunci când mănânci, particule de mâncare sau de zahăr rămân între dinți, iar singura metoda prin care le poți înlătura este să te speli pe dinți după fiecare masă. În caz contrar, resturile rămân acolo, iar cu timpul se transformă într-o placă plină de bacterii, care se întărește și devine tartru. Iată câteva metode naturale de înlăturare a tartrului:

Consumă fructe și legume tari, precum mărul sau morcovul, care vor înlătura particulele de mâncare care s-au adunat pe dinți. În plus, acestea conțin o mulțime de vitamine și minerale ce vor scădea riscul apariției bolilor gingivale.

Mănâncă fructe acre. Acidul din fructe precum lămâia sau grapefruit te va ajuta să previi placa și tartrul în mod natural, pentru că interac­ționează cu bacteria și o ucid. Aceste fructe conțin, de asemenea, agenți de înălbire, însă trebuie consumate cu moderație, pentru a nu afecta smalțul dinților.

Renunță la țigări. Țigările și produsele care conțin tutun conțin o substanță care se transformă în placă bacteriană și tartru. Renunță la țigări, dacă vrei să ai dinți sănătoși.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.