LIFESTYLE 19 octombrie 2015

Cum puteţi avea mai multă energie fără cafea

de Covasna Media | 496 vizualizări

Dacă în timpul zilei de muncă simţiţi că nu mai aveţi energie, iar primul instinct e să mai beţi o ceaşcă de cafea, următoarele sfaturi v-ar putea fi de folos.

Fie că nu aţi dormit destul, aveţi glicemia scăzută sau pur şi simplu aveţi nevoie de o pauză de la calculator, sunt multe feluri în care vă puteţi revitaliza.

În loc de cafea, încercaţi aceste trucuri simple:

1. Urmăriţi un clip amuzant

O pauză scurtă pentru a urmări un clip cu animale drăgălaşe sau bebeluşi care râd v-ar putea da exact porţia de energie care vă lipseşte în acel moment. Medicul Anne Milasincic Andrews, de la Universitatea din California, citat de Huffington Post, consideră că mici schimbări de acest fel pot avea efecte pozitive asupra stării de spirit. De asemenea, dacă vă plac jocuri precum Candy Crush, câteva minute petrecute în acel joc sunt exact ce vă trebuie.

2. Beţi un pahar cu apă

Dacă obişnuiţi să faceţi exerciţii în fiecare zi, e posibil ca lipsa de energie să fie cauzată şi de deshidratare.

3. Faceţi o plimbare în aer liber

Expunerea la lumina soarelui şi creşterea ritmului inimii este, de asemenea, o soluţie bună. Potrivit unor studii, este bine să ne plimbăm în aer liber chiar şi pentru câteva minute pentru a scăpa de senzaţia dată de obiceiul de a sta la muncă pe un scaun pentru perioade mult prea mari fără a face pauze.

4. Mâncaţi o bomboană mentolată

Doctorul Andrews ne sfătuieşte să mâncăm o bomboană mentolată, care poate fi exact ceea ce ne trebuie pe moment pentru a mai prinde puţină energie, în loc să alegem o prăjitură.

Dacă niciuna dintre cele patru metode nu funcţionează, spune Anne Milasincic Andrews, este posibil să suferiţi de privare de somn, iar acest lucru poate fi rezolvat doar asigu­rându-vă că dormiţi mai mult.

(gandul.info)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.