LIFESTYLE 14 octombrie 2015

Cum îţi influenţează viaţa anotimpul în care te-ai născut

de Covasna Media | 640 vizualizări

Vrei să ai un copil sănătos şi mai înalt? Atunci ar fi bine să programezi să îl naşti în lunile de vară, după cum arată un nou studiu.

Se pare că persoanele născute în lunile de vară ajung ca la maturitate să fie mult mai sănătoşi decât restul oamenilor. Lumina soarelui ar putea fi cheia, spun oamenii de ştiinţă de la Universitatea Cambridge, care au analizat datele a jumătate de milion de britanici, arata KSL.

Aceştia au descoperit ca bebeluşii născuţi în lunile de vară stau mai bine din trei puncte de vedere: greutate la naştere, înălţime şi vârsta la care ajung la pubertate. Astfel, copiii născuţi în lunile iunie, iulie şi august au avut o greutate considerată bună, adică între 2,4 kg şi 3,99 kg. Bebeluşii care cântăresc sub 2,4 kilograme la naştere sunt predispuşi la infecţii în primele luni, dar şi la probleme pe termen lung, precum dificultăţi de învăţare sau în dezvoltare.

Tot greutatea mică de la naştere a fost legată şi de rata de succes în viaţă a unui adult, acesta prezentând un risc mai mare de a renunţa la liceu şi de a câştiga mai puţini bani. Pe de altă parte, oamenii născuţi cu o greutate prea mare prezintă un risc mai mare de a dezvolta leucemie, de a face diabet zaharat, sindrom metabolic sau să sufere de obezitate comparativ cu cei cu o greutate normală.

Acelaşi studiu a arătat ca bebeluşii născuţi în lunile de vară sunt mai înalţi. Un lucru pozitiv, având în vedere că cercetări anterioare au demonstrat că oamenii scunzi pre­zintă un risc mai mare de a face accident vascular cerebral, de a suferi de Alzheimer şi boli de inimă. Pe de altă parte, oamenii mai înalţi sunt predispuşi la diabet zaharat de tip 1, iar femeile din această categorie prezintă un risc crescut de a face cancer la sân sau ovarian. Pe de altă parte, în pri­vinţa factorilor social-economici aceştia au mai multe avantaje, câştigând mai mulţi bani.

Oamenii de ştiinţă susţin că avantajele naşterii în lunile de vară ar avea legătură cu lumina soarelui, femeile însărcinate asimilând în ultimele luni de sarcină mai multă vitamina D.

(ziare.com)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.