LIFESTYLE 29 iunie 2016

Copiii de 3 ani se pricep să folosească telefonul mobil, dar părinţii nu-i mai învaţă să se îmbrace singuri sau să ajute la pregătirea mesei

de Covasna Media | 627 vizualizări

În epoca tehnologiei, copiii cu vârsta între 3 şi 5 ani învaţă să folosească telefoanele mobile în detrimentul unor activităţi utile în viaţa de zi cu zi, cum ar fi să se îmbrace singuri, să-şi lege şireturile, să meargă pe bicicletă sau să participe la pregătirea micului dejun, după cum arată o cercetare recentă.

Potrivit „The Independent”, studiul desfăşurat de o companie de software din Olanda, AVG Technologies, arată că 58% din părinţi au copiii care au învăţat să folosească dispozitive digitale înainte să împlinească vârsta de trei ani, mulţi dintre ei înainte să poată vorbi.

Această utilizare intensă a telefoanelor mobile şi tabletelor se reflectă negativ în sfera unor activităţi extrem de importante pentru dezvoltarea copiilor, cum ar fi să-şi pună singuri masa, să înoate, să se îmbrace, să meargă pe bicicletă, să-şi lege singuri şireturile etc.

Părinţii au recunoscut în proporţie de 47% că nu acordă suficientă atenţie altor aspecte practice şi că, la rândul lor, petrec prea mult timp postând fotografii sau înregistrări cu propriii copii pe reţelele sociale, cel puţin o dată pe zi.

În cazul mamelor tinere, cu vârsta mai mică de 34 de ani, numai 34% din copii învaţă să-şi scrie numele până la 5 ani, procent care creşte la 40% în cazul mamelor care depăşesc 35 de ani, informează adevarul.ro.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.