LIFESTYLE 29 noiembrie 2017

Concertul Ducu Bertzi de Ziua Națională se desfășoară cu casa închisă

de Iulia Drăghici - Taraș | 686 vizualizări

Cel mai important eveniment folk al anului din județul Covasna reușește să umple Sala Mare a Teatrului „Tamási Áron”

Toate cele peste 300 de bilete scoase la vânzare pentru evenimentul folk al anului de la Sfântu Gheorghe din 29 noiembrie au fost cumpărate. Astfel, prima ediție Acoustic Gala powered by Enel,  organizată cu ocazia Zilei Naționale a României, se va desfășura cu casa închisă.

Iubitorii de folk din județ nu au stat prea mult pe gânduri când au auzit de Acoustic Gala powered by Enel și pentru că și-au cumpărat biletele din timp, pe 29 noiembrie, începând cu ora 20:00, vor putea să îl vadă îndeaproape pe scena Sălii Mari a Teatrului „Tamási Áron” din Sfântu Gheorghe, pe cel considerat chiar legendă a folk-ului românesc, însuși Ducu Bertzi. Alături de acesta, pe scenă vor urca alți trei artiști de calibru, Irina Furdui (vioară), Constantin Neculae (chitară şi voce) şi Tavi Iacob (clape), dar și Trupa Spam, una dintre cele mai „fresh” formații din folk-ul românesc.

„Trebuie să recunosc că în momentul în care am lansat invitația către publicul din Sfântu Gheorghe și din împrejurimi, nu credeam că vom reuși să atingem borna de sold-out. Mă bucur că alături de partenerii noștri din organizare și alături de echipa de voluntari am reușit să promovăm eficient evenimentul și, mai mult, mă bucur că publicul a fost interesat de un astfel de eveniment. Faptul că avem un sold-out la Acoustic Gala ne încurajează să continuăm astfel de proiecte și ne demonstrează ca fenomenul folk încă are puterea de a aduce iubitorii de muzică la spectacole. Le mulțumim tuturor partenerilor și finanțatorilor pentru sprijin și vă așteptăm la Acoustic Gala, să sărbătorim Ziua Națională puțin mai devreme, alături de Trupa Spam și Ducu Bertzi”, ne-a declarat președintele Asociației de tineret „Ecou”, coordonatorul evenimentului, Alexandru Újvárosi – Brezeanu.

Un eveniment care vorbește de la sine

Potrivit organizatorilor, pentru că a vândut toate biletele puse la bătaie, Acoustic Gala powered by Enel reușește să devină un eveniment care nu mai are nevoie de recomandări. Acum mai rămâne doar ca publicul care a ales să petreacă miercurea seara în compania altor iubitori de folk să se bucure de spectacol așa cum se cuvine.

„De la începutul anului, am susținut cauza evenimentelor care reușesc nu doar să cheltuie bani de la buget, dar să și aducă bani în comunitate. Acoustic Gala este un eveniment la care o foarte mare parte din fonduri vine din sponsorizări private și din vânzarea de bilete. Acest din urmă aspect, vânzarea de bilete, reușește să și selecteze puțin participanții la evenimente, dar mai ales să demonstreze voința publicului și faptul că acești oameni apreciază un anumit eveniment sau artist. E relativ ușor să strângi participanți la evenimente gratuite și cred că multă vreme oamenii au fost obișnuiți greșit cu „cadouri” de acest fel pe care nu întotdeauna le-au apreciat pe măsura eforturilor. După o ediție care se desfășoară cu casa închisă, în care s-au vândut peste 300 de bilete, nu cred că Acoustic Gala mai are nevoie de vreo justificare sau recomandare. Rămâne doar să ne bucurăm de spectacol și să fim mândri de ce-am realizat. Mulțumesc de pe acum tuturor celor ce s-au implicat și ne-au susținut, precum și sutelor de oameni care au cumpărat bilete. Pentru mine gestul lor este confirmarea principală că facem bine ceea ce facem”, ne-a spus președintele Asociației Pentru Comunitate (APC), Daniel Santa.  

Prima ediție a evenimentului Acoustic Gala powered by Enel este organizată de Asociația de Tineret „Ecou” și Asociația pentru Comunitate, sub patronajul Instituției Prefectului din Județul Covasna, cu sprijinul Consiliului Județean Covasna și al Primăriei Municipiului „Sfântu Gheorghe” și face parte din programul de manifestări dedicate Zilei Naționale a României, sărbătorită pe 1 Decembrie.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.