LIFESTYLE 6 august 2019

Concerte DJ Project, Akcent, Matteo și Rednex, la Covasna

de Daniela Luca | 3616 vizualizări

Zilele Orașului ajung la cea de-a 22-a ediție

Formații și artiști de renume cum ar fi DJ Project, Matteo, trupa Akcent și Rednex, dar și alte trupe din România și Ungaria vor concerta în perioada 5 – 9 septembrie a.c., la cea de-a 22-a ediție a Zilelor Orașului Covasna. 

Primarul orașului, Gyerő József, spune că în alegerea invitaților s-a bazat pe dorința de a satisface cerințele publicului diversificat care va participa la eveniment. Ca și anul trecut, sărbătoarea va dura cu o zi mai mult decât de obicei și va începe joi, 5 septembrie. 

Formatul în general va fi același ca și în anii precedenți. Ne propunem ca să începem încă din ziua de joi, adică data de 5 septembrie cu un concert. Urmează să stabilim dacă va fi un concert de muzică clasică, simfonică, încă nu știm, dar vrem să se adreseze tuturor indiferent de naționalitate. (...) Și anul trecut am început de joi, dar doar cu un concert. Și anul acesta ne-am propus să procedăm la fel fiindcă a avut succes. Zilele Orașului trebuie să ofere posibilități de recreere, de agrement, de petrecere a timpului liber, de destindere mai multor categorii de gusturi, de persoane pe grupe de vârste și atunci sunt mulți care spun că le trebuie ceva mai serios sau mai de calitate în sensul artistic al cuvântului. Probabil această nișă nu e interesată de exemplu de concertul lui Matteo sau Accent și atunci încercăm să le oferim și lor prilejul ca să aibă măcar o seară în care să vină și de aceea organizăm și un eveniment specific acestui public”, ne-a spus Gyerő József. 

Acesta a subliniat că vineri pe scenă va urca DJ Project, Omen, formația de rock consacrată din Ungaria și alte trupe locale. 

„Sâmbătă o să avem un concert Akcent și nu doar în formație restrânsă, ci formație mare cu toate instrumentele. O să fie un concert pe parte maghiară Delhusa Gjon și Balázs Pali. O să mai fie o formație, The Soul Experience, din Pápa, orașul înfrățit din Ungaria”, a mai specificat primarul. 

Printre numele importante care vor face atmosferă duminică se numără Matteo, dar și Zoltán Erika din Ungaria. 

Duminică seara, un foc de artificii și concertul trupei suedeze Rednex vor încheia evenimentul. Publicul  va putea savura melodiile cunoscute ale trupei printre care „Cotton Eye Joe”, „Hold Me For A While” sau „Wish You Were Here”. 

Din program nu vor lipsi nici activitățile devenite deja un obicei, printre care parcul de statui vii, concursul de gătit în ceaun, concertele de fanfară, spectacolele ansamblurilor de dansuri locale și invitate, programele sportive, concursul pentru pasionații de automobilism, demonstrațiile de arte marțiale și activitățile dedicate copiilor. 

Anual, Zilele Orașului Covasna adună peste 10.000 de vizitatori. Anul trecut, lista artiștilor de renume care au concertat în cadrul acestui eveniment i-a avut pe Voltaj, Deepcentral şi Corina. 

Primarul a mai precizat că programul complet al ediției din acest an va fi făcut public în curând. 

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.