LIFESTYLE 20 iunie 2019

Comuna Ozun va inaugura parcul de distracții „Corabia Piraților”

de Iulia Drăghici - Taraș | 2789 vizualizări

Locul de joacă pentru copii va fi dat în folosință de Zilele Comunei

Copiii din Ozun, dar și din restul județului Covasna vor avea la dispoziție, începând de sâmbătă, 22 iunie, cel mai interesant și neobișnuit parc de distracții din zonă. „Corabia Piraților” va fi amplasată în parcul de agrement din oraș, iar tematica acvatică se leagă de apropierea de Râul Negru, spun autoritățile.

Ozun este în mare sărbătoare în acest sfârșit de săptămână, când se desfășoară a XVI-a ediție a Zilelor Comunei. Sâmbătă, de la ora 13:00, autoritățile locale, județene, invitații din străinătate și locuitorii vor lua parte la festivitatea de inaugurare a celui mai nou parc de distracții din județ și prima „Corabie de pirați” din zonă.

„În zona unde ținem Zilele Comunei este fostul meandru al Râului Negru și acolo avem un parc de agrement. Așa că ne-am gândit: ce anume se potrivește mai mult, pe lângă apă, decât un vapor? (...) Corabia piraților va fi ceva extraordinar, ceva frumos”, a declarat, pentru OBSERVATORUL DE COVASNA, primarul Ráduly István.

Singura nemulțumire a autorităților rămâne faptul că luciul de apă aflat la trei metri de centrul de agrement din Ozun, aflat în proprietatea statului, este insalubru și neîngrijit. Primarul spune că a solicitat de nenumărate ori să treacă balta din apropierea Râului Negru în administrarea autorităților locale sau să fie curățată și pusă la punct de cei responsabili. Odată cu realizarea acestui parc, primarul spune că va înteți această cerere, astfel încât zona să poată fi apreciată la capacitatea meritată.

„Din păcate nu avem dreptul de proprietate asupra luciului de apă. Statul român, prin SGA este proprietar. (...) Vrem să revitalizăm zona pentru că la momentul de față,  zona fostului meandru al Râului Negru putrezește și în 10 – 15 ani va fi un fel de mlaștină. Noi am vrea să îl legăm cu actualul Râu Negru și să aibă apa o scurgere”, a mai spus primarul.

„Corabia piraților” va avea o dimensiune de 13x8 metri și va fi montată de o firmă din Târgu Mureș, ne-a mai spus primarul. Locul de joacă va putea fi folosit de 17 copii simultan. Investiția a fost asigurată din bugetul local, a explicat edilul, care a precizat și că fiecare efort financiar în folosul copiilor este neprețuit, fără însă a preciza valoarea investiției. Complexul de joacă va fi nu doar modern, ci și  construit în conformitate cu standardele europene, punctează autoritățile.

Lucrările la pregătirea spațiului au început de două săptămâni și se vor finaliza până sâmbătă. În zona locului de joacă, ce a și fost reamenajat recent, se află și un teren de sport cu vestiare și anexă, iar în curând acolo va începe construcția, cu fonduri europene, a unei noi grădinițe. Toate activitățile se desfășoară pe o suprafață de aproximativ 2 hectare.

Intrarea în parcul de distracții va fi liberă. Acesta va fi deschis în fiecare zi, între orele 09:00 și 20:00.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.