LIFESTYLE 15 noiembrie 2013

Computerele şi smartphone-urile, o bombă cu ceas pentru sănătatea copiilor

de Covasna Media | 449 vizualizări

Cercetătorii avertizează că în prezent copiii se confruntă cu o adevărată bombă cu ceas pentru sănătatea lor. Aceasta din cauza faptului că asaltul tehnologiei asupra copiilor, computerele şi smartphone-urile au condus la deterioarea sănătăţii acestora.

Un studiu efectuat de către oamenii de ştiinţă de la Universitatea Swansea, Marea Britanie a arătat că două treimi dintre copiii de şcoală primară care utilizează compute­rele şi smartphone-urile s-au confruntat cu dureri de spate şi în gât, pe parcursul unui an, potrivit The Telegraph.

Experţii în sănătate avertizează asupra acestui fenomen, ei afirmând că numărul copiilor care pri­mesc tratament pentru spate sau dureri în gât s-a dublat, în ultimele şase luni.

Constatările subliniază o preocupare mai mare în rândul comunităţii medicale asupra efectelor folosirii excesive a computerelor, consolelor de jocuri, a smartphone-urilor şi tabeletelor de către copii.

„Stilul de viaţă modern şi creşterea folosirii tehnologiei are efecte negative asupra sănătăţii copiilor noştri şi, dacă aceste proble­me nu sunt abordate la şcoală şi acasă, ele vor accentua aceste efecte pentru generaţia următoare care va intra pe piaţa muncii şi în societate”, a spus Lorna Taylor, fizioterapeut şi care a ajutat la realizarea studiului.

„Este vital să le insuflăm obiceiuri sănătoase copiilor, care să fie confortabile, să îi ajute să se concentreze, să îşi atingă potenţialul maxim, să lucreze şi să facă sport şi să nu fie limitaţi de un handicap şi de o viaţă nesănătoasă”, a explicat Taylor.

În studiul efectuat, 64% dintre elevii de gimnaziu intervievaţi au afirmat că au avut probleme de spate, dar 90% dintre ei nu au spus de această durere. Studiile anterioare au arătat că „un stil de viaţă sedentar” este cauza pentru care tot mai mulţi tineri suferă de dureri de spate.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.