LIFESTYLE 25 septembrie 2019

Com'ON and Run - o provocare pentru o viață cât mai sănătoasă

de Daniela Luca | 3187 vizualizări

Proiectul se adresează celor care vor să înceapă să alerge, iar înscrierile se fac până pe 1 octombrie 

Com'ON and Run (din engl. vino și aleargă) este o inițiativă a trei tineri activi din Sfântu Gheorghe care și-au propus să îi motiveze și pe alții să adopte un stil de viață cât mai dinamic și sănătos. Programul se va derula pe o perioadă de șase săptămâni, iar membrii înscriși se vor întâlni în fiecare sâmbătă, în Parcul Elisabeta, pentru a se antrena împreună, dar vor primi și un program de antrenamente pe care le vor face individual. Activitățile vor începe pe 12 octombrie. 

Lászlóffy Lóránd, Magyarosi Orsolya și Birtalan Csanád sunt cei care au înscris inițiativa în cadrul programului Com'On Sfântu Gheorghe, iar în urma unui vot, aceasta a fost declarată câștigătoare. 

Astfel, cei care vor să iasă din zona de confort și să accepte provocarea, se pot înscrie până pe 1 octombrie. Participarea este gratuită, iar membrii vor fi îndrumați de către specialiști cu experiență în acest domeniu. Conform inițiatorilor, cei care vor urma programul, la finalul acestuia vor putea alerga cinci kilometri.   

Înscrierile se pot face printr-un mesaj trimis pe Facebook oricăruia dintre organizatori. Acesta trebuie să conțină numele, numărul de telefon și mărimea tricoului  aplicantului. 

„Se poate înscrie oricine. Programul e conceput pentru cineva care crede că are nevoie de mișcare, dar nu are motivație și nu vrea să facă singur. În echipă, totul merge mai ușor. Este adresat în primul rând începătorilor și celor care nu au mai alergat până acum sau nu a făcut antrenamente demult. O dată pe săptămână o să ne întâlnim cu toții sâmbătă dimineață de la ora 8:00 și în afară de asta membrii vor primi un program cu două-trei antrenamente pe care trebuie să le facă oricând și oriunde. De asemenea, membrii vor primi un kit cu un tricou și alte lucruri utile pentru antrenament. Ideea este ca începătorii să învețe să alerge corect, treptat. Sunt unii care aleargă dintr-odată prea mult și incorect și nu este bine pentru sănătate. Noi vom pune accent mare pe încălzire și stretching (din engl. întindere). Voi avea grijă să nu fie suprasolicitat nimeni și să rămână doar cu experiență pozitivă”, ne-a spus unul dintre inițiatorii proiectului, fizioterapeuta Magyarosi Orsolya. 

Aceasta a mai adăugat că inițial programul a fost conceput pentru 30 de persoane, însă vor fi acceptați toți cei care vor dori să se înscrie. 

Pistă de alergare în parc și panouri informative, incluse în proiect 

Activitățile vor începe sâmbătă, 12 octombrie, și se vor finaliza pe 23 noiembrie, însă coordonatorii spun că membrii vor putea conta pe consiliere și sprijin și după finalizarea programului. 

Din obiectivele proiectului face parte și realizarea unei piste de alergare în Parcul Elisabeta de aproximativ 1 kilometru lungime, dar și amplasarea unor panouri de informare despre încălzire și întindere - pași esențiali înainte și după alergare. 

„Inițierea unui astfel de program chiar în centrul orașului poate să aibă un impact destul de mare în încurajarea a cât mai multor persoane să facă sport”, mai precizează coordonatorii proiectului care în primăvara acestui an a obținut un număr de 139 de voturi din partea comunității din Sfântu Gheorghe. 

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.