LIFESTYLE 26 ianuarie 2014

Cinci tipuri de ceai recomandate pentru sezonul rece

de Covasna Media | 829 vizualizări

Odată cu răcirea temperaturii apelăm din ce în ce mai des la ceaiuri care să ne încălzească şi să ne susţină corpul să facă faţă vremii reci. Cu toate că este bine să consumăm orice tip de ceai, printre acestea sunt unele mult mai indicate pentru a fi consumate, datorită proprietăţilor pe care le au.

1. Ceaiul de măceşe

Fructele de măceş sunt apreciate pentru conţinutul lor bogat în vita­mi­na C, dar şi vitaminele A, B1, B2, PP şi K. Acest ceai ajută organismul să se obişnuiască rapid cu schimbările de temperaturi. Ceaiul de măceşe întăreşte imunitatea orga­nis­mului, ajutându-l să reziste la bolile şi infecţiile frecvente în sezonul rece.

2. Ceaiul negru

Ceaiul negru este recunoscut mai ales pentru proprietăţile sale antioxidante. Acest tip de ceai îmbunătăţeşte rezistenţa la frig şi ajută corpul să îşi păstreze resursele de energie. Inima este organul care beneficiază de foarte multe avantaje în urma consumului de ceai negru. Acesta se pare că are un efect tonic asupra inimii, blochează cancerul, arde grăsimile, este stimulent pentru sistemul imunitar şi este un luptător împotriva colesterolului. Consumul ceaiului negru trebuie limitat la o cană pe zi, prânzul fiind cea bună perioadă pentru degustarea acestei băuturi.

3. Ceaiul de scorţişoară

Scorţişoara nu trebuie folosită doar ca ingredient pentru reţete culinare, aceasta având şi efecte te­ra­peutice. Ceaiul de scorţişoară este benefic pentru sănătatea organismului – ameliorează simptomele de gripă şi răceală, îmbunătăţeşte circulaţia sangelui, vindecă indigestia şi încălzeşte corpul – este recomandat în timpul iernii când temperaturile sunt scăzute.

4. Ceaiul de cătină

Fructul de cătină are de două ori mai multă vitamina C decât citri­cele. Pe lângă vitamina C, cătina are în conţinutul său vitamine precum: A, B1, B2, B6, B9, E, K, P şi F, toate acestea alimentând organismul cu energie. Cătina este consi­de­rată un bun antiinflamator, cicatrizant, antibiotic, astringent, anticancerigen. Ea este indicată şi pentru tratarea afecţiunilor ficatului, splinei şi rinichilor. Acest tip de ceai este recomandat mai ales seara, înainte de culcare.

5. Ceaiul de coji de portocale

Cojile de portocale au conţinut bogat de vitamina C, ceea ce conferă acestui tip de ceai un loc între băuturile recomandate în sezonul rece. Beneficiile ceaiului din coji de portocale întăreşte imunitatea, ajută la fixarea mineralelor, creşte capacitatea de apărare naturală, fiind şi este un tonic excelent al musculaturii. Pe lângă beneficiile de mai sus acest tip de ceai este indicat şi în momentele de mahmureală, mai ales pentru persoanele care au probleme cu fierea şi au o stare de vomă.

(adevarul.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.