LIFESTYLE 16 iunie 2014

Cinci greşeli de sănătate pe care trebuie să le evitaţi vara

de Covasna Media | 338 vizualizări

Odată cu venirea verii, majoritatea persoanelor îşi schimbă obiceiurile alimentare, încercând să revină la un stil de viaţă sănătos. Medlive prezintă o listă a capcanelor acestui sezon pe care ar fi de preferat să le evitaţi.

Renunţaţi la alimentaţia sănătoasă pentru că „oricum nu aţi slăbit îndeajuns pentru a putea purta costumul de baie”

Există anumite momente în cursul anului când simţiţi o presiune suplimentară de a slăbi şi a vă menţine în formă. Cu siguranţă, vara este unul dintre aceste momente. Dacă v-aţi propus să slăbiţi pentru a arăta bine în costumul de baie, dar cu toate acestea nu aţi reuşit, este posibil să fiţi tentat să renunţaţi la dieta sănătoasă. Este important să înţelegeţi că problema reală atunci când vă propuneţi un asemenea obiectiv este că aso­ciaţi obiceiurile sănătoase cu un rezultat specific, ceea ce poate fi demotivant. Încercaţi să vă formaţi obiceiuri sănătoase pe baza beneficiilor zilnice pe care le au, precum o stare de spirit mai bună sau un somn mai adânc. Concentraţi-vă mai mult pe bucuria pe care vi-o poate aduce un stil de viaţă sănătos decât pe schimbările fizice.

Nu faceţi exerciţii fizice pentru că este prea cald

Pentru mulţi dintre noi, vara întrerupe programul obişnuit de exerciţii fizice. Nu are sens să alergaţi în miezul zilei, atunci când temperaturile sunt foarte ridicate, dar să încetaţi activitatea fizi­că cu totul nu este o decizie care să aducă bene­ficii pentru sănătate. Vara este sezonul ideal pentru a combina diverse activităţi precum înotul, drumeţiile sau plimbările de seară. În plus, la sala de fitness este răcoare şi vă puteţi face rutina liniştit.

Renunţaţi la planurile de masă pentru alimentele de tip fast food

Zilele lejere de vară vă pot determina să renunţaţi la gătit şi să mergeţi la restaurantele de tip fast food. În loc să alegeţi această variantă, organizaţi-vă şi continuaţi să planificaţi cine săptămânale, gatite în casă, iar când nu aveţi dispoziţia necesară, lăsaţi loc spontaneităţii şi mergeţi la un picnic.

Grătarul înseamnă doar „carne pe grătar”

Dacă puneţi pe grătar doar carne, veţi pierde beneficiile alimentelor nutritive. Încercaţi să puneţi pe grătar şi legume, fructe, burgeri de curcan sau creveţi. Pentru garnitură, optaţi pentru fasole, salate verzi, cereale integrale şi fructe proaspete.

Consumaţi prea multe calorii pe zi de la băuturile răcoritoare

Când este foarte cald afară, este absolut normal să vreţi să beţi o băutură răcoritoare rece. Dar dacă vă începeţi ziua cu un frappe (aproximativ 320 de calorii), beţi o limonadă la prânz (aproximativ 150 de calorii) şi terminaţi ziua cu câteva beri (aproximativ 300 de calorii), organismul primeşte energie suplimentară (şi zahăr) fără să ofere sentimentul de saţietate.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.