LIFESTYLE 19 octombrie 2020

Chef Veres István s-a calificat în finala celui mai renumit concurs gastronomic din lume

de Iulia Drăghici - Taraș | 1531 vizualizări

Printre cele 24 de echipe calificate în marea finală a unuia dintre cele mai prestigioase concursuri de gastronomie din lume, Bocuse d’Or, care va avea loc în iunie 2021, în Lyon, Franța, se găsește și cea a Ungariei, condusă de talentatul bucătar Veres István, originar din Târgu Secuiesc. 

În urma semifinalei Bocuse d’Or Europe, eveniment derulat în 15 și 16 octombrie în Tallinn, Estonia, echipa Ungariei a reușit să intre în top 10 din totalul de 16, asigurându-și astfel un loc în marea finală a concursului, programată pentru anul viitor, în Franța. 

Clasamentul final fost următorul: Norvegia, Danemarca, Suedia, Islanda, Finlanda, Franța, Estonia, Elveția, Ungaria și Italia. 

Potrivit portalului Finedininglovers.com, „Ungaria s-a remarcat cu un preparat candid din pește, echilibrat din punct de vedere cromatic, ideal pentru prânz, foarte versatil”. 

Anul trecut, echipa din Danemarca obținea pentru a doua oară din istoria competiției trofeul Bocuse d’Or.  

Renumitul concurs a fost inițiat în 1987 de celebrul bucătar Paul Bocuse. 

Veres István este recunoscut în ţară în special pentru participarea la emisiunea televizată Top Chef din 2014. Visul său de a deveni unul dintre cei mai apreciaţi chefi nu doar din România, ci chiar din estul Europei a prins contur în martie 2019, când restaurantul la care acesta lucra, Babel din Budapesta, a primit vestea că a obținut prima stea în Ghidul Michelin, unde au acces doar cele mai bune localuri din lume, după criterii foarte stricte. 

Următorul mare vis pentru acesta este cucerirea trofeului Bocuse d’Or, în direcția căruia a făcut un pas foarte mare. 

Chef Veres István și-a început cariera de bucătar în restaurantul familiei din Târgu Secuiesc, Vadrózsák-Măcieșul, dar și-a îmbunătățit abilitățile în unele dintre cele prestigioase restaurante din lume: „L’Arpege” din Franța, „L’Ortolan” din Anglia sau „Patrick Guillbaud” din Irlanda. 

Sursă foto: Facebook/  Magyar Bocuse d'Or Akadémia și  Bocuse d'Or.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.