LIFESTYLE 16 iulie 2015

Cele mai relaxante melodii contra stresului

de Covasna Media | 319 vizualizări

Anumite bucăți muzicale au capacitatea de a ne încetini ritmul respirator și de a ne destinde. Un studiu recent a permis stabilirea clasamentului cu melodiile cele mai relaxante din lume. Vezi dacă se numără printre preferințele tale!

O cercetare din Anglia a făcut clasamentul celor mai calmante 10 melodii. Subiecți au fost 40 de femei, cărora li s-au monitorizat, pe parcursul audiției, respirația, frecvența cardiacă, tensiunea arterială și activitatea cerebrală. Pe locul I s-a situat melodia „Weightless”, a grupului Marconi Union. Această bucată a fost compusă de profesioniști ai terapiei prin sunet și a înregistrat o scădere a anxietății cu 65 %. Fenomenul a fost posibil prin scăderea ritmului cardiac, care a dus la scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de cortizol.

Pe locul imediat următor s-a situat melodia „Electra”, a grupului Airstream, apoi „Mellomaniac” (Chill Out Mix)”, de DJ Shah. Locul 4 e ocupat de piesa „Watermark”, interpretată de Enya, iar pe locul 5 e trupa Coldplay cu „Strawberry Swing”. Urmează „Please Don’t Go” - Barcelona, „Pure Shores” - All Saints, „Someone Like You” - Adele, „Canzonetta Sull’aria” - Mozart. „We Can Fly” - Cafe Del Mar, este pe ultimul loc în acest top.

Care e muzica ta?

Ca să alegi melodia care te relaxează cel mai mult, asigură-te din start că nu e o piesă prea ritmată. Cu cât melodia e mai lentă, cu atât te vei destinde mai ușor. De asemenea, optează pentru o piesă instrumentală, cu armonii agreabile, care te fac să visezi, să te imaginezi în locuri însorite sau îndepărtate. Nu încerca compoziții complicate, melodiile relaxante au adesea o linie melodie simplă, repetitivă, cu mici variațiuni.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.