LIFESTYLE 26 aprilie 2015

Cele mai mari greşeli pe care le poţi face la locul de muncă

de Covasna Media | 477 vizualizări

Oricât ne mult ne-am strădui să fim muncitori şi să impresionăm prin seriozitatea şi abilităţile noastre, câteva greşeli banale pot strica întreaga imagine pe care încercăm să ne-o facem la locul de muncă.

1. Acţionarea „pe la spatele” unui coleg sau şef este cea mai des întâlnită gafă. Deşi poate fi vorba de o intenţie bună, aceea de a evita un conflict, efectul va fi cu siguranţă unul negativ. Atunci când facem ceva trecând peste decizia altora, colegii se vor simţi trădaţi şi nu vor mai avea încredere în noi. Vom părea neserioşi şi rău intenţionaţi.

2. Bârfa este un alt obicei care va lăsa o proastă impresie despre noi. Colegii care sunt bârfiţi vor afla acest lucru şi vor suferi, iar ceilalţi, care vor auzi bârfele, nu vor mai dori să stea în compania noastră.

3. Printre greşelile serioase şi destul de frecvente se numără şi discuţiile în care recunoaştem că nu ne place locul de muncă pe care îl avem. O atitudine negativistă va distruge moralul echipei, iar şefii vor afla curând ce se întâmplă. Iar ei ştiu că există mereu alte persoane, cu siguranţă mai entuziaste, care ar dori să fie angajaţi în locul nostru.

4. Uneori nu ne dăm seama, dar este foarte posibil să îi deranjăm pe colegii noştri dacă mâncăm alimente care miros urât. De aceea, este bine să ne asigurăm că meniul pe care îl comandăm la serviciu poate fi consumat la bucătărie fără să avem grija unui miros prea puternic şi persistent.

5. Minciunile sunt de asemenea frecvent întâlnite la locul de muncă şi au un efect negativ asupra imaginii noastre. Chiar dacă minţim ca să ne protejăm pe noi sau poate pe alţi colegi, minciunile vor fi aflate în final şi nimeni nu va mai avea încredere în noi.

(adevarul.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.