LIFESTYLE 9 iulie 2014

Cel mai eficient truc pentru a mânca mai puţin: schimbă vesela şi modul de prezentare

de Covasna Media | 269 vizualizări

Un studiu prezentat de Universitatea Cornell susţine că felul în care este prezentată sau aşezată mâncarea influenţează ce şi, mai ales, cât mâncăm.

Te lupţi de săptămâni bune să slăbeşti şi încerci din răsputeri să nu mai ciuguleşti între mese şi să nu mai dai iama în cutiile cu bomboane sau dulciuri. Se poate să fi abordat complet greşit tactica de dietă.

Cercetătorii de la Universitatea Cornell susţin că ar trebui să ascunzi gustările în re­cipien­te opace dacă vrei să mănânci mai puţin. Studiul a arătat că subiecţii care mâncau drajeuri de ciocolată dintr-un borcan transparent le-au consumat cu 46% mai repede decât cei care le aveau într-un borcan opac.

Şi nu numai vizibilitatea ne poate juca feste cu dietă şi ne poate face să simţim că ne e foame sau poftă. Culoarea şi mărimea farfuriei au şi ele un rol foarte important. Acelaşi studiu spune că o persoană consumă cu 22% mai multă mâncarea dacă foloseşte o farfurie cu diametrul de 30cm în comparaţie cu cei care folosesc o farfurie mai mică.

Iar dacă mărimea porţiilor este importantă, atunci ar trebui să schimbi vesela clasică cu una roşie. Studiul a descoperit că subiecţii care au mâncare paste Alfredo dintr-o farfurie albă au consumat cu 22% mai mult decât cei care le aveau într-o farfurie roşie.

Faptul că mâncăm mai mult dacă folosim o anumită veselă sau anumite tacâmuri, nu e o noutate. Un studiu făcut în 2013 arată că greutatea şi culoarea tacâmurilor influenţează gustul, la fel cum culoarea alimentelor influenţează alegerea lor. Una din teoriile cunoscute spune că oamenii sunt atraşi de mâncarea de culoare roşie pentru că semnifica dulcele şi este un indiciu că alimentul respectiv este copt.

(foodstory.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.