LIFESTYLE 20 iunie 2019

Cei mai mari fani Dr. Alban și Thomas Anders, în linia 1 la diMANSIONS

de Iulia Drăghici - Taraș | 1932 vizualizări

Mihai a fost la 18 concerte Dr. Alban și se cunoaște personal cu artistul, iar Alexander este fanul lui Thomas Anders de la 5 ani 

Iubirea poate să îmbrace o mulțime de forme, iar aceasta este una din lecțiile pe care diMANSIONS Hit Music Festival ne-a oferit-o. Am aflat acest lucru în special de la cei doi oaspeți veniți din capitală ca să își întâlnească idolii, veniți în județul Covasna, pentru care au o stimă deosebită, dar nicidecum bolnăvicioasă. Este vorba despre Mihai Schiau și Alexander Avram.

Cei doi tineri au venit în calitate de jurnaliști la evenimentul desfășurat în weekendul trecut la Olteni, însă din vorbă în vorbă am aflat povestioare demne de cuprins într-un articol. Așa că am și făcut acest lucru.

Fanul numărul 1 din România al lui Dr. Alban

Despre Mihai am aflat din start că a venit la diMANSIONS nu doar să îl însoțească pe colegul său Alex, ci mai ales să îl vadă, a 18-a oară, în concert, pe Dr. Alban.

Eu am crescut în perioada în care Dr. Alban era cel mai în vogă, dar pasiunea a devenit din ce în ce mai mare începând cu 2005, când l-am cunoscut personal, într-un club din București. De atunci, ne-am întâlnit de fiecare dată când a venit în România și am fost și eu de două ori la el în Suedia: o dată când a participat la Eurovision și o dată la el acasă, să îl ajut cu contul oficial de YouTube. În rest, vorbim la telefon, pe e-mail, pe WhatsApp, uneori mă roagă să îl ajut cu biletele de avion și alegerea hotelului atunci când vine în România”, ne-a spus Mihai, cel cunoscut „fanul numărul 1 din România” al lui Dr. Alban.

Are o mulțime de amintiri care îl privesc pe tatăl super-hitului „It’s my life”, dar unele cu adevărat uluitoare.

Pe lângă momentul de sâmbătă de la Covasna, o altă amintire extrem de plăcută este de la selecția națională Eurovision 2014 din Suedia, de la Goteborg. Atunci, m-am întâlnit cu Dr. Alban înainte de show și mi-a lăsat telefonul lui personal, să îl votez continuu în timpul concursului (de pe telefonul meu nu puteam vota, pentru că nu aveam număr suedez). La final, am mers la hotelul unde era cazat și i-am cunoscut familia și prietenii apropiați”, explică Mihai Schiau.

Prima întâlnire cu Thomas Anders, în 2010

Dacă sâmbătă a fost ziua în care Mihai și-a trăit bucuria de a lua parte la concertul celebrului Dr. al muzicii internaționale, prima zi de festival, vineri, cel mai încântat a fost Alexander, care a avut chiar șansa de a-l întâlni pe idolul său, marele artist Thomas Anders, și de a-l intervieva pentru publicația cu care colaborează, Star Gossip. Nu mică ne-a fost mirarea când am remarcat că interpretul melodiilor celebre ca „Brother Louie” sau „Cheri Cheri Lady” l-a recunoscut pe Alexander, dar și că membri Modern Talking Band îl salutau jovial.

Povestea începe în copilărie și mai exact în 1998, când Modern Talking s-au reunit, lansând albumul Back For Good. Eu aveam pe atunci numai 5 anișori și alături de mama ascultam foarte mult radio. Atunci eram fascinat de muzica lor, de energia pe care o transmiteau, dar și de videoclipurile pe care le vedeam la TV. După despărțirea definitivă a trupei Modern Talking, în 2003, am rămas alături de Thomas pentru că transmitea eleganță, căldură, dar și un magnetism aparte. În aceeași perioadă am înțeles că într-o bună zi, atunci când voi crește, mi-aș dori să îi semăn în toate acestea și am început să îmi doresc tot mai tare să îl întâlnesc. Visul mi s-a împlinit pentru prima oară în 2010, la concertul său de la Sala Palatului. Atunci am avut parte și de un moment extrem de trist pentru mine, fanul de 17 ani: l-am prins pe Thomas pentru o poză, dar bateriile aparatului meu foto nu m-au lăsat să am această amintire. Lucrurile s-au schimbat între timp, am intrat în contact cu Fancluburile sale din toată lumea și acum consider că formăm o mare familie internațională de fani Thomas Anders”, ne-a spus Alexander Avram.

Amintirile plăcute care îl privesc pe gentlemanul muzicii îl însoțesc în viața de zi cu zi pe Alexander.

Fiecare întâlnire cu Thomas e o amintire de neuitat și de exemplu, când l-am întâlnit înainte de concertul de la diMANSIONS, privirea lui îmi spunea: „Nu lipsești de la niciun concert din România și mă bucur mult!”. O altă amintire la care țin este de la Koblenz, unde am întâlnit-o pe Claudia, soția lui. După ce am schimbat câteva vorbe, s-a uitat mai bine la mine și mi-a spus: „Știi, tu chiar semeni cu Thomas, când era puțin mai tânăr!”. O altă amintire, o dată cu care am înțeles că legătura mea cu Thomas nu e deloc întâmplătoare, a avut loc în octombrie 2018, când am cumpărat cel mai recent album al său, Ewig Mit Dir. Doar 10 dintre albume conțineau o invitație la o cină exclusivă alături de Thomas Anders, care va avea loc nu peste mult timp. Dintre cele 10 invitații, una este a mea, așa că povestea va continua, cu siguranță!”, ne-a împărtășit tânărul.

Cât despre concertele la care au asistat la Olteni, cei doi fani-experți nu au avut decât cuvinte de laudă.

Pentru mine, show-ul lui Thomas Anders de la diMANSIONS a fost unul dintre cele mai bune dintre cele 8 la care am asistat până acum. Am simțit energia și magnetismul lui Thomas aproape ca niciodată. Am să clasez show-ul de la diMANSIONS alături de cel din Koblenz, din 2018, pentru care am călătorit peste 1.500 de kilometri. M-am distrat, am cântat, am simțit muzica până în adâncul sufletului și, datorită vouă, am avut încă o dată ocazia să îl întâlnesc față în față pe artistul care mi-a devenit role model”, ne-a spus Alexander.

A fost un concert perfect, Dr. Alban s-a simțit foarte bine la Covasna și a interacționat cu publicul. Atmosfera și sunetul au fost extraordinare, iar acest show intră direct în top 3 pentru mine, deși am fost până acum la 18 concerte cu Dr. Alban în Romania și nu numai. Eu am cântat și am dansat pe toată durata recitalului, iar cea mai frumoasă amintire rămâne momentul în care Dr. Alban m-a întrebat de pe scena: «Mihai, are you OK?»”, a încheiat Mihai.

diMANSIONS Hit Music Festival, eveniment aflat la prima ediție, a fost adus în județul Covasna, pe domeniul Castelului Mikó din localitatea Olteni, printr-o inițiativă privată, a firmei Comparty, susținută de numeroși parteneri. Bilanțul final arată că în cele trei zile de festival au participat aproximativ 15.000 de persoane.

Pe scena festivalului au urcat, pe lângă Thomas Anders și The Modern Talking Band și Dr. Alban, și Hermes House Band și Lou Bega, Tania Evans, Turbo B (ex SNAP!), Inner Circle, The Dire Straits Experience, Mirabela Dauer, Bosquito, Compact B, Karthago și alții.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.