LIFESTYLE 14 august 2018

Cei mai frumoși câini din țară vor fi prezentați la Bodoc

de Iulia Drăghici - Taraș | 1280 vizualizări

La eveniment, sunt așteptate peste 200 de exemplare din cele mai frumoase rase

Covasna Dog Show revine la Bodoc, în perioada 18 – 19 august a.c. cu cea de-a treia ediție. Organizatorii așteaptă în fiecare zi crescători de câini cu peste 200 de exemplare de câini din cele mai frumoase rase. Evenimentul este dedicat și publicului iubitor de animale, care va avea ocazia să stea de vorbă cu specialiști și să primească sfaturi de creștere a câinilor.

„Vom avea ciobănești germani, ciobănescul caucazian, ciobănescul de Asia Centrală, rotweiler. Acestea sunt rasele principale care vin în general la expoziții, dar și la noi. Important ar fi să ajungă toată lumea, chiar și copii, să vadă o expoziție canină, să vadă câini de rasă, să vadă ce înseamnă un câine, cum să prezinți un câine, cum trebuie îngrijit. O să vină o mulțime de specialiști din toată țara. Cine vrea să își cumpere un câine, poate să stea de vorbă cu crescători cu experiență de peste 20 de ani în domeniu, să i se explice standardul rasei, adică să îi explice cum o să fie câinele când o să fie matur, ce înseamnă un câine cu păr scurt”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, președintele Asociației Chinologice din județul Covasna, Kerekes Károly.

Acesta a mai precizat că la eveniment sunt invitați arbitri din străinătate, din Slovacia, Serbia, dar și din țară.

Organizatorii evenimentului recomandă proprietarilor de câini care sunt interesați de eveniment să își lase prietenii necuvântători acasă, pentru că la fața locului vor avea acces doar câinii înscriși în concurs.

Evenimentul va avea loc la Stadionul din Bodoc, „o locație care satisface toate cerințele organizării unor astfel de manifestări, gazon cu drenaj, surse de apă, umbră și nu în cele din urmă un cort ce va acoperi 50 % din ringuri. Pe acesta cale țin să mulțumesc Consiliului Local Bodoc și în special Primarului localității Bodoc, dl. Fodor István”, a mai spus Kerkes Károly.

Programul evenimentului  

Pentru cele două zile, programul va fi următorul:

„Sâmbătă 18 august, ora 10:00: Expoziția Națională CAC va începe cu arbitrajul pe rase, continuând  de la orele 14:00 cu departajarea celor mai buni câini ai raselor în câștigătorii celor 10 grupe canine FCI. Dintre aceștia se va alege câștigătorul Expoziției, iar pe parcursul finalei vom vedea cel mai bun Baby, Puppy, Junior, Veteran și cel mai bun câine al expoziției, „BEST ÎN SHOW”, dar și cel mai bun câine Ciobănesc Românesc, Grup de Creștere, cea mai bună Pereche și nu în ultimul rând cel mai bun Junior Handler.

A doua zi, duminică 19 august, va avea loc a doua Expoziție Națională de tip CAC în care câștigătorii din ziua precedentă vor încerca să-și apere titlurile câștigate, iar ceilalți vor încerca să demonstreze că doar ghinionul i-a privat cu o zi înainte de câștigarea unor titluri. Arbitrii prezenți la Bodoc sunt: Dl. Tibor Havelca și Dl. Frantisek Szalai din Slovacia, Dl. Sinisha Pavlovic și Dl. Al Daghistani Vojislav din Serbia, iar din România Dl. Slahotka Alexandru și Dl. Roberto Schill. Sponsor oficial este ROYAL CANIN iar partenerii noștri în organizarea evenimentelor sunt: Asociația DOG-SHOW.EU, Primăria localității Bodoc, CLASS  WINNER. Vă așteptam în număr cât mai mare pentru a susține acest regal chinologic al județului nostru”, mai transmit organizatorii.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.