LIFESTYLE 3 august 2014

Ceara de albine face minuni pentru piele

de Covasna Media | 504 vizualizări

Remediu mai puțin știut, ceara de albine este de ajutor pentru multe probleme ale pielii. Rănile, eczemele și vergeturile sunt câteva dintre neplăcerile care pot fi tratate cu acest leac.

De-a lungul vremii, ceara de albine a avut numeroase întrebuințări. Folosită de peste 2000 de ani pentru a trata problemele pielii, aceasta a fost utilizată și pentru fabricarea lumânărilor. Acestea nu emană fum toxic atunci când ard și ajută la anihilarea poluanților în aer.

Spre deosebire de multe creme hidratante și loțiuni de piele, care conțin substanțe chimice periculoase pentru organism, ceara de albine conține vitamina A și oferă hidratare pe termen lung, scrie clicksanatate.ro.

Oferă catifelare mâinilor

Ceara de albine face minuni pentru mâinile uscate, aspre și roșiatice. Datorită conținutului bogat în vitamina A, aceasta hidratează eficient și protejează pielea. Într-un vas cu fund dublu, încălzește 10g de ceară de albine și 15 g de unt de shea.

De îndată ce amestecul s-a topit, ia vasul de pe foc și lasă-l să se răcească. Pune compoziția într-un bol și adaugă 5 g de glicerină, 5 picături de ulei de lavandă și 5 picături de ulei de lemn de santal. Amestecă ingredientele și aplică soluția pe mâini.

Grăbește vindecarea rănilor

Poți folosi cu încredere ceara de albine dacă ai cicatrice. Aceasta are proprietăți antiinflamatoare, calmând rănile. Deoarece este bogată în vitamina A, hrănește pielea și accelerează vindecarea rănilor. Topește ceară de albine pe baie de aburi și adaugă 10 ml de ulei de migdale dulci. Strecoară lichidul și toarnă-l în recipiente mici. Masează cicatricele cu acest amestec, până observi o îmbunătățire.

Uită de pielea uscată

Ceara de albine formează o peliculă fină, protectoare, la suprafața pielii. De aceea, este bine s-o folosești atunci când este vremea rece sau când mâinile sunt „agresate“ de chimicale. Amestecă într-un bol o linguriță de ceară de albine albă și 2 linguri de lanolină. Adaugă 3 linguri de ulei de măsline, 1 lingură de gel de aloe vera și 2 linguri de apă de trandafiri. Încălzește amestecul pe baie de aburi și ia-l de pe foc imediat cum ceara s-a topit. Pune lichidul într-un vas și, când ajunge la tempera­tura camerei, întinde-l pe piele.

Pentru buze frumoase tot anul

Printre secretele de frumusețe naturale pe care le oferă stupul se numără balsamul de buze. Foarte hidratant, acesta tratează buzele crăpate din timpul iernii. În anotimpul călduros, datorită peliculei fine care se formează la nivelul pielii, oferă protecție împotriva vântului și a soarelui.

Topește ceară de albine pe baie de aburi și adaugă 10 de picături de ulei de migdale dulci. Strecoară preparatul, până obții un lichid curat și toarnă-l în recipiente mici. Aplică soluția pe buze, ori de câte ori este necesar.

Tratează eczemele

Eczema este o boală inflamatoare a pielii, care afectează 2-6% din populație și care se mani­festă prin roșeață și mâncărime. Ceara de albine este recomandată persoanelor cu această afecțiu­ne, fiind cunoscută pentru prospețimea pe care o lasă pielii.

Amestecă într-un vas 7 g de ceară de albine, 17 g de migdale dulci și 26 de picături de ulei de trandafir. Pune vasul pe o baie de aburi și îndepărtează-l de îndată ce ceara s-a topit. Strecoară compoziția și pune-o într-un bol. Aplică amestecul pe zonele afectate. Verifică produsul de fiecare dată înainte să-l utilizezi. Dacă este rânced nu îl mai folosi.

Reduce vergeturile

Te poți alege cu vergeturi, după ce naști sau după ce ai luat în greutate sau ai slăbit brusc. Dacă vrei să scapi de acestea, amestecă într-un bol 8 lingurițe de ceară de albine, cu 4 lingurițe de ulei de germeni de grâu și 20 g de unt de cacao. Dizolvă pe baie de aburi ingredientele. După ce s-au topit, amestecă bine cu o lingură de lemn, dă deoparte și adaugă o linguriță de extract de vanilie. După ce compoziția s-a răcit, pune-o într-un borcan de sticlă. Aplică zilnic pe zonele cu probleme.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.