LIFESTYLE 25 martie 2015

Ceaiuri care te ajută să adormi

de Covasna Media | 514 vizualizări

O noapte nedormită te epuizează și îți dă peste cap activitatea zilnică, dar lipsa somnului poate duce și la probleme serioase de sănătate. Iată care sunt ceaiurile care te ajută să dormi mai bine.

Ceaiul de floarea pasiunii

Floarea pasiunii este o plantă folosită de sute de ani împotriva anxietății și a insomniei, datorită efectului ei de a stimula producția de aminoacizi din creier, promovând o senzație de calm. Ține, însă, cont că atunci când este combinată cu alte plante, efectul de calmare nu mai este atât de puternic, atrage atenţia unica.ro.

Ceaiul de valeriană

Valeriana este folosită în diverse medicamente, inclusiv în cele pentru somn, potrivit livestrong.com. De obicei, pentru a obține un ceai care să te scape de insomnie, trebuie să amesteci valeriana cu alte plante care au același efect.

Ceaiul de mușețel

Mușețelul este folosit pentru tratarea mai multor boli, inclusiv a an­xietății și insomniei. Studiile au arătat că această plantă are un efect de calmare a pacienților care suferă de anxie­tate și este eficient și în tratarea lipsei somnului.

Ceaiul de lavandă

Lavanda este o altă plantă care are proprietăți anti-stres și de calmare. Consumată sub formă de ceai, ajută la tratarea insomniei.

Ceaiul de mentă

Menta este considerată benefică împotriva problemelor digestive, însă are și proprietăți de calmare. Consumată înainte de culcare, te liniștește și te scapă de stres.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.