LIFESTYLE 5 octombrie 2013

Ce spune IQ-ul despre abilităţile copilului?

de Covasna Media | 515 vizualizări

Curiozitatea de a ne afla IQ-ul este destul de mare, ba mai mult, majoritatea părinţilor îşi doresc să descopere acest lucru şi la propriul copil, dorind să afle modul în care IQ-ul ajunge să influenţeze abilităţile sale atât la şcoală, cât şi mai târziu, în viaţa de adult. 

Deşi Einstein este considerat a fi unul dintre cei mai inteligenţi oameni ai planetei, având un coeficient de inteligenţă de 160, în realitate, consideră specialiştii, acesta nu a fost declarat unicul om cu asemenea calităţi.

Iată aşadar, ce spune IQ-ul despre abilităţile copilului:

  • IQ-ul este mai mare de 140 – într-un asemenea caz avem de-a face cu oameni deosebit de inteligenţi, cu o capacitate uimitoare de creaţie, fiind capabili să descopere cele mai profunde teorii şi să realizeze invenţii greu de depăşit în întreaga lume. Cei ce deţin un asemenea coeficient de inteligenţă pot fi găsiţi într-o proporţie destul de mică, de numai 0,2% din populaţie.
  • IQ-ul este cuprins între 130 şi 140 – nici cei care se regăsesc în această categorie nu trebuie neglijaţi. Aceştia sunt oameni creativi, având o capacitate uimitoare de a conduce, fiind nişte lideri excepţionali în viaţa profesională.
  • IQ-ul este cuprins între 120 şi 130 – aceştia se încadrează peste media obişnuită, ocupând în general funcţii de conducere pe care şi le pot duce la îndeplinire cu bine.
  • IQ-ul este cuprins între 110 şi 120 – aceştia termină studii universitare, fiind buni profesionişti în specializarea avută.
  • IQ-ul este cuprins între 100 şi 110 – aceşti copii sunt consideraţi a avea o inteligenţă medie, silitori şi cu reuşite profesionale bune.

Valorile coeficientului de inteligenţă cuprins între 90 şi 100 arată o inteligenţă aproape de medie, de obicei nefiind probleme de adaptare în faţa cerinţelor comune ale vieţii. Ori de câte ori aceste valori scad, greutatea cu care copilul se poate adapta cerinţelor şcolii este din ce în ce mai mare, aşa se întâmplă că tot mai mulţi cu valori mici nu reuşesc să promoveze examenul de bacalaureat, fiind uneori incapabili să îşi finalizeze chiar şi studiile elementare.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.