LIFESTYLE 16 ianuarie 2014

Ce spune grupa de sânge despre tine

de Covasna Media | 4500 vizualizări

Sistemul modern de clasificare a grupelor sangvine a fost pus la punct în anul 1901. După cum se ştie, cele patru grupe sunt 0, A, B şi AB şi pot fi aflate printr-un simplu test de laborator.

Să-ţi cunoşti grupa sangvină este esenţial pentru a putea dona şi primi sânge, la nevoie. Dar mai e ceva: grupa de sânge te poate ajuta să te cunoşti mai bine şi chiar să ştii cu cine te potriveşti cel mai bine.

În cultura japoneză, se consi­de­ră că între grupă sangvină şi comportament există o relaţie foarte strânsă, aceasta dezvăluind temperamentul persoanelor şi chiar compatibilităţile între ele. Mai mult, grupa de sânge este pentru unii un factor decisiv când vine vorba des­pre alegerea dietei sau a locului de muncă.

4 grupe, 4 tipologii

Studiile făcute în timp au dus la concluzia că persoanele cu aceeaşi grupă de sânge prezintă particularităţi care le diferenţia­ză. Totuşi, personalitatea noastră, modul în care ne manifestăm, atât profesional, cât şi sentimental, ar putea fi determinate măcar parţial de grupă sangvină, scrie Yahoo Romania.

Grupa 0

TRĂSĂTURI: Dintre toate grupele sangvine, posesorii grupei 0 sunt cei mai sociabili. Mereu în centrul atenţiei, se adaptează cu uşurin­ţă în orice context. Sunt extrovertiţi, prezenţa lor fiind mereu apreciată de cei din jur.

DRAGOSTE: Sunt persoane pasionale, seducătoare prin definiţie.

COMPATIBILITATE: Grupa 0 se potriveşte cel mai bine cu grupa 0. Dar este grupa donatorilor universali, deci poate forma o pereche reuşită şi cu unul dintre posesorii celorlalte grupe.

PROFESIE: Ambiţioşi, îşi doresc să se afirme şi, de obicei, şi reuşesc. Sunt motivaţi, au spirit de iniţiativă şi toate calităţile necesare unui lider.

DIETA: Grupa 0 este conside­ra­tă prima grupă sangvină în ordinea evoluţiei. De aceea, persoanele cu această grupă se încadrează în tipul „carnivor” şi li se recomandă o dietă bogată în grăsimi şi proteine.

PUNCTE FORTE: sociabili, agreabili, intuitivi şi motivaţi.

PUNCTE SLABE: impulsivi, nediplomati, superficiali şi invidi­oşi.

Grupa A

TRĂSĂTURI: Armonia interioară şi exterioară a acestor persoane vine din capacitatea lor de a comunica, de a se transpune şi de a empatiza cu ceilalţi. Sunt foarte sensibili şi pot fi răniţi uşor, chiar şi de un detaliu. Când se întâmplă asta, preferă să se retragă într-un spaţiu al lor, unde să nu-i deranjeze nimeni.

DRAGOSTE: Sunt persoanele capabile de cel mai profund ataşament, loiale şi sentimentale.

COMPATIBILITATE: Grupa A este compatibilă cu grupele A şi 0. Grupa A + grupa B este o combinaţie de evitat!

PROFESIE: Atenţi la detalii şi perfecţionişti, preferă proiectele individuale. Persoanele cu grupa sangvină A sunt cele mai creative.

DIETA: Grupa A, a doua în ordinea evoluţiei, reprezintă tipul „vegetarian”. Se recomandă aşadar că dieta să fie una bogată în carbohidraţi şi în fibre, preponderent vegetariană.

PUNCTE FORTE: calmi, corecţi, creativi, cooperanţi şi sensibili.

PUNCTE SLABE: introvertiţi, emotivi, retraşi şi nerezistenţi la stres.

Grupa B

TRĂSĂTURI: Cei din această grupă sangvină sunt persoane echilibrate. Personalităţi puternice, practice, optimiste şi perseverente, reuşesc să-şi facă uşor prieteni şi să îşi ducă la îndeplinire obiectivele propuse.

DRAGOSTE: Sunt persoane fidele, care nu se implică decât în relaţii de lungă durată, cu parteneri de viitor. Femeile, mai ales, sunt firi devotate.

COMPATIBILITATE: Grupa B este compatibilă cu grupele B şi 0.

PROFESIE: Din punct de vedere profesional, posesorii grupei B sunt angajaţii-model, care se acomodea­ză cu uşurinţă ori­cărui post, acceptând fără dificultate regulile impuse şi ierarhiile.

DIETA: Grupa sangvină B este tipul „nomad” - porneşte de la culturile care aveau la bază păstoritul şi consumau preponderent produse lactate.

PUNCTE FORTE: veseli, optimişti, meticuloşi, obiectivi şi raţionali.

PUNCTE SLABE: distanţi, egoişti, aroganţi, încăpăţânaţi.

Grupa AB

TRĂSĂTURI: Persoanele cu grupa sangvină AB au personali­tăţile cele mai complexe, întrucât preiau trăsături atât de la grupa A, cât şi de la grupa B. Sunt persoane încântătoare şi populare în grupurile din care fac parte.

DRAGOSTE: Este greu să ţii pasul cu cineva care are grupa AB, deoarece sunt persoane care nu trec uşor peste dezamăgirile sentimentale.

COMPATIBILITATE: Este gru­pa receptorilor universali, deci e compatibilă cu toate celelalte grupe de sânge - AB, A, B şi 0.

PROFESIE: Interesaţi de multe domenii şi tentaţi să le încerce pe toate, le este greu să-şi aleagă profesia care îi interesează cu adevărat. Se remarcă prin idei ori­ginale.

DIETA: Reprezentând o combinaţie între tipurile A şi B, grupa sangvină AB poate tolera categoriile de alimente specifice ambelor grupe. Acest tip a fost denumit „enigmaticul”.

PUNCTE FORTE: raţionali, siguri pe ei, inteligenţi şi demni de încredere.

PUNCTE SLABE: indecişi, critici, schimbători, instabili şi imprevizi­bili.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.