LIFESTYLE 11 decembrie 2014

Ce se întâmplă în corpul tău când fumezi

de Covasna Media | 454 vizualizări

Din ce în ce mai mulți oameni fumează, fie pentru că sunt stresați, din plictiseală sau pentru că sunt dependenți de nicotină. Iată ce se întâmplă în corpul tău atunci când fumezi!

1. Indiferent dacă îți aprinzi țigara utilizând un băț de chibrit sau o brichetă, primul fum tras este cel mai dăunător. Fumul emis de chi­brit și țigară formează un cocktail puternic, care poate deteriora mucoasa nasului.

2. Căldura emisă de țigară afec­tează pielea feței și cea din jurul nasului și a gurii și, mai mult de atât, învinețește buzele, ducând la apariția ridurilor și a petelor pe ten. Un alt motiv pentru în­chiderea la culoare a buzelor fumătorilor este faptul că gudronul (reziduu negru și vâscos, compus din sute de substanțe chimice) din țigaretă tinde să coloreze buzele.

3. În cazul în care fumul este în gura ta, gudronul acoperă smalțul dinților, decolorându-i.

4. Căldura de la fumul de țigară afectează celulele în și din jurul gurii, și, în unele cazuri duce la o schimbare în ADN-ul lor - mutații cauzatoare.

5. Produsele chimice care se găsesc într-o țigară sunt nume­roase și formează o peliculă pe limbă, cerul gurii și interiorul obrajilor. Pentru că afectează papilele gustative și glandele salivare fumătorii, după ce fumează, au nevoie de un pahar de apă.

6. Fumatul ucide, de asemenea, bacteriile bune din gură, favo­rizând apariția respirației urât mirositoare și a aftelor bucale.

7. De asemenea, fumatul contribuie la apariția bolilor gingiilor. Acest lucru are loc deoarece căldura combinată cu substanțele chimice din fumul de țigară au tendința de a deteriora celulele care conduc la mutații și schimbări în ADN-ul lor.

8. Fumatul afectează, de ase­menea, sistemul olfactiv și contribuie la o eventuală pierdere a capacității de a mirosi.

9. Fumul de țigară cauzează, de asemenea, modificări în vocea fumătorului. De obicei, văzută ca pe o răgușeală de voce, aceasta apare din cauza efectului substanțelor chimice asupra corzilor vocale.

10. Fumatul poate provoca, de asemenea, cancer la gât. Acest lucru se datorează faptului că iri­tarea constantă a mucoasei gâtului, combinată cu erodarea și deteriorarea celulelor mucoasei gâtului, duce la o schimbare în modul în care celulele se formează și se regenereze.

(clickpentrufemei.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.