LIFESTYLE 4 decembrie 2013

Ce riști dacă amesteci alcoolul cu energizante

de Covasna Media | 64 vizualizări

Organismul ştie cât bei şi trimite semnale de oboseală atunci când ai întrecut limitele. Mulţi încearcă să combată aceste semnale cu energizante combinate cu alcool, însă o cercetare recentă arată că această combinaţie anulează semnalele pe care le transmite organismul, scrie doctorulzilei.ro.

Din momentul în care se trec limitele, raţionamentul dispare şi încep deciziile greşite ce pot avea efecte grave: urcarea la volan, consumul de alcool până la comă.

Dr. Megan Patrick de la University of Michigan Institute for Social Research afirmă: „Am descoperit că studenții au tendința să bea mai mult atunci când combină alcoolul cu băuturile energizante decât atunci când consumă alcool simplu”.

Psihologul Cecile Marczinski de la Universitatea de Nord din Kentucky a realizat un studiu care arată că o băutură energizantă combinată cu votcă ori alt tip de alcool îndepărtează urmele de oboseală şi generează o stare de excitare de două ori mai mare decât consumul de alcool simplu.

„Această stare de exaltare te face să consumi mai mult alcool, să stai mai mult la petrecere decât intenţionai”, atenţionează psihologul în articolul menţio­nat.

Ea mai spune că, pe lângă cofeina conţinută de energizante, şi celelalte ingrediente, precum taurina, glucoza şi gingseng-ul generază acea stare de exaltare ce duce la creşterea consumului de alcool.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.