LIFESTYLE 18 februarie 2014

Cât vorbesc românii la telefon şi cât trafic de internet consumă

de Covasna Media | 592 vizualizări

Un utilizator de servicii de telecomunicaţii mobile consumă lunar, în medie, 100MB trafic de internet, trimi­te 60 de mesaje scrise naţionale, vorbeşte 202 minute în reţea şi 30 de minute în afara reţelei, conform datelor aplicaţiei ANCOM de comparare a ofertelor telecom.

„Conform datelor ANCOM, utilizatorul mediu de telefonie mobilă şi internet pe mobil configurat pe Veritel.ro consumă lunar 100 MB trafic de internet, trimite 60 de SMS-uri naţionale, din care 57 în reţea proprie şi 3 în afara reţelei, şi vorbeşte în medie 202 minute în reţea, din care 201 către mobil şi 1 către fix, precum şi 30 de minute în afara reţelei, din care 23 către mobil şi 7 către fix”, se arată într-un comunicat al instituţiei informează Mediafax.

Un utilizator ocazional de telefonie mobilă şi internet pe mobil consumă lunar 33 MB trafic de internet, trimite 20 de SMS-uri naţionale (din care 19 în reţea proprie şi 1 în afara reţelei) şi vorbeşte în medie 67 de minute în reţea (toate către mobil) şi 10 minute în afara reţelei (din care 8 către mobil şi 2 către fix).

Utilizatorul intensiv de telefonie mobilă şi internet pe mobil consumă lunar 300 MB trafic de internet, trimi­te 180 de SMS-uri naţionale (din care 171 în reţea proprie şi 9 în afara reţelei) şi vorbeşte în medie 606 minute în reţea (din care 603 către mobil şi 3 către fix) şi 90 de minute în afara reţelei (din care 69 către mobil şi 21 către fix).

Potrivit datelor statistice centrali­zate de ANCOM, utilizatorul mediu de telefonie fixă vorbeşte lunar 58 de minute în reţea şi 34 de minute în afara reţelei.

Folosind aplicaţia Veritel.ro utilizatorii pot afla care sunt cele mai avantajoase oferte de telefonie şi internet fix şi mobil adaptate preferin­ţelor proprii de consum: aleg cate­goria de servicii, introduc estimările de consum şi primesc o listă cu primele 25 de planuri tarifare în ordinea crescătoare a preţului. Veritel.ro este un instrument independent şi necomercial dezvoltat de AANCOM.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.