LIFESTYLE 5 noiembrie 2014

Cât de rău îți poate face deodorantul

de Covasna Media | 405 vizualizări

Avem în jur de 2,6 milioane de glande sudoripare în tot corpul și, pentru multe dintre noi, preocuparea majoră este să prevenim ca o parte dintre aceste glande să funcționeze normal, pentru a nu ne păta hainele și pentru a ține la distanță mirosul neplăcut.

Prin urmare, folosim antiperspirante. Mulți cercetători spun însă că sudoarea este esențială pentru sănătatea noastră. Fără ea nu ar putea elimina metale toxice, iar pielea nu s-ar vindeca în urma rănilor, scrie clickpentrufemei.ro.

Antiperspirantele te fac să miroși mai rău

Potrivit unui studiu realizat de cercetători la Universitatea din Gent din Belgia, utilizarea antiperspirantelor ar putea înrăutăți mirosului neplăcut al corpului. O mare parte din transpirație este inodoră, adică nu are miros. Apariția transpirației este produsă de glandele ecrine, care sunt cele mai numeroase glande sudoripare și care se găsesc pe tot corpul.

Utilizarea pe termen lung favorizează apariția germenilor

Sudoarea cauzată de stres, teamă, anxietate și excitare sexuală este produsă de glandele apocrine, care se gă­sesc în brațe, zona inghinală, buza superioară și scalp. Aceasta este și singura sudoare care miroase. Acest lucru se datorează faptului că ele conțin proteine ​​producătoare de miros.

Specialiștii sunt de părere că antiperspirantele înmulțesc, de fapt, bacteriile urât mirositoare, modificând mirosul axilei. Ei explică faptul că în axile se găsesc două tipuri de bacterii: stafilococi, care nu produc miros și Corynebacterium, ce transformă sudoarea noastră într-una cu miros înțepător.

Transpirația te avertizează dacă ești bolnav

Dacă observi că transpiri excesiv, trebuie să mergi la medic. Și asta pentru că este posibil să suferi de:

Diabet zaharat: acesta este asociat cu obezitatea, care poate produce transpirație excesivă.

Poliartrită reumatoidă: această boală autoimună, care afectează arti­cu­lațiile, poate declanșa transpirație excesivă la unii pacienți.

Probleme cardiace: dacă ai arterele înfundate înseamnă că inima trebuie să lucreze mai mult pentru a pompa sânge. Coprul trans­piră mai mult pentru a-l menține rece în timpul exercitării suplimentare.

Cancer: excesul de transpirație poate anunța prezența cancerului, cum sunt limfomul non-Hodgkin, leucemie, cancer osos și cancer de ficat.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.