LIFESTYLE 28 aprilie 2015

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale respiraţiei profunde

de Covasna Media | 359 vizualizări

Respiraţia profundă are nenumărate efecte pozitive asupra organismului. De aceea, este indicat ca zilnic să te aşezi confortabil, să închizi ochii şi să respiri profund câteva minute.

Iată care sunt cele mai importante beneficii ale respiraţie profunde:

Elimină toxinele din corp

Ştiai că atunci când respiri profund elimini 70% din toxine? Da, respiraţia profundă este una dintre cele mai eficiente metode prin care îţi poţi curăţa organismul de toxine, pe lângă eliminarea lor prin urină, fecale şi transpiraţie.

Combate stresul

Când eşti stresată, îngrijorată, nervoasă sau anxioasă, respiră adânc de câteva ori. Astfel, îţi vei detensiona organismul şi vei reduce nivelul stresului, care în exces poate duce la o serie de probleme de sănătate - de la îmbătrânirea prematură a corpului până la declanşarea bolilor cronice.

Te ajută si ai un orgasm mai intens

Vrei să ai parte de un orgasm mai intens? Încearcă respiraţia profundă. Dacă respiri adânc în timpul actului sexual, îţi îmbunătăţeşti fluxul sangvin la nivelul organelor genitale, ceea ce înseamnă că vei avea parte de un orgasm intens, care poate dura mai mult decât în mod obişnuit.

Reduce durerile

De cele mai multe ori, când ne confruntăm cu durere, avem tendinţa să respirăm cât mai superficial, însă specialiştii susţin că respiraţia profundă poate ajuta la reducerea durerii. Dacă respiri profund când te doare o anumită zonă a corpului, circulaţia sângelui creşte în zona respectivă, relaxează mintea şi corpul şi contribuie la vindecarea problemei cu care te confrunţi.

Întăreşte sistemul imunitar

Odată cu reducerea nivelului stresului din organism, corpul are o capacitate mai mare de a face faţă bacteriilor şi virusurilor. În plus, oamenii de ştiinţă spun că practicarea tehnicii respiraţiei profunde este de un real folos şi în cazul pacienţilor care suferă de cancer, contribuind la diminuarea simptomelor, cât şi a numărului de celule canceroase.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.