LIFESTYLE 16 mai 2013

Care este cel mai murdar obiect din poșeta unei femei

de Covasna Media | 410 vizualizări

Cel mai murdar obiect din poşeta unei femeia ar fi crema de mâini, recipientul fiind mai bogat în bacterii decât vasul de WC! Femeilor li se recomandă să se spele pe mâini, să îşi golească şi spele geanta periodic.

Un studiu realizat de Initial Washroom Hygiene demonstrează că poşetele sunt mari focare de bacterii, acest lucru putând avea impact asupra sănătăţii. Una din cinci poşete are baretele la fel de murdare ca vasul de WC, iar genţile de piele constituie un teren propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Textura lor mai spongioasă oferă condiţii ideale pentru propagarea lor.

În interiorul poşetei, obiectul care conţine cele mai multe bacterii este tubul cu cremă de îngrijire a mâinilor, urmat îndeaproape de rujul de buze şi pachetul de batiste. Peter Barratt, manager la Initial Hygiene, explică: „Poşetele sunt mereu în contact cu mâinile şi cu tot felul de suprafeţe. Riscul de transmitere a germenilor este foarte ridicat, cu atât mai mult cu cât poşetele sunt rareori curăţate.”

„Pentru că genţile transportă germeni, pot contribui la difuzarea acestora pe mâini sau alte suprafeţe”, adaugă el în Daily Mail, recomandând femeilor să se spele regulat pe mâini şi să îşi cureţe poşeta cât se poate de des.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.