LIFESTYLE 11 ianuarie 2022

Care au fost cele mai vizionate filme în 2021 la Cinema Arta din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1181 vizualizări

În 2022, se marchează aniversarea de 5 ani de când există, din nou, cinematograf în oraș 

Peste 20.800 de spectatori au fost la film în 2021 la Cinema Arta din Sfântu Gheorghe. Cea mai vizionată peliculă aici a fost „Lassie se întoarce acasă”, arată un bilanț publicat pe site-ul primăriei. 

Filmul a fost văzut de 1.270 de spectatori. 

În topul celor mai vizionate filme se mai găsesc: „Furios și iute 9” (1.243) și „Un tataie de coșmar” (924). Dintre filmele de animație, „Luca” (1.211 spectatori), „Suflet” (831) și „Trolls World Tour” (788) au fost cele mai urmărite. 

Anul trecut, la Cinema Arta au fost 1.626 de proiecții, 202 filme proiectate și 20.880 de spectatori, „deși numărul de spectatori a fost decimat nu numai de numărul limitat de locuri disponibile (50% sau 30% din capacitatea totală a cinematografului), de pauza forțată de aproape o lună și jumătate și de introducerea certificatului verde”, se arată în comunicatul publicat de primărie. 

Bilanțul pe 2021 mai arată și că cinematograful din Sfântu Gheorghe a avut un an mai bun decât precedentul. 

Cinema Arta din Sfântu Gheorghe a avut un an mai bun în 2021, în comparație cu anul precedent, în ciuda restricțiilor provocate de pandemie. Au fost organizate zile ale filmului maghiar, românesc, danez, francez și polonez, Ziua Filmului de Artă European, dar tot anul trecut a avut loc, în premieră națională, EVA Filmmakers Fest - un festival de film dedicat artei regizorale feminine - unde cinefilii s-au putut întâlni și participa la mai multe ateliere. În lunile iulie și august, spectatorii au fost invitați săptămânal la câte o proiecție în aer liber în Parcul Memorial '56. De asemenea, au avut loc proiecții speciale pentru copiii de grădiniță, elevi, grupuri organizate, sportivi de performanță și sărbătoriți, astfel numărul total al spectatorilor pentru asemenea ocazii  s-a ridicat la peste 2.000”, se mai arată în comunicat. 

Cât despre ce urmează în anul curent, sunt promisiuni de diversitate și bogăție. 

Pentru luna ianuarie sunt deja planificate trei evenimente majore: Zilele Filmului Românesc va avea loc în perioada 14-16 ianuarie, Zilele Filmului Maghiar sunt în perioada 21-27 ianuarie, iar între 28 și 30 ianuarie, Cinema Arta va sărbători cea de-a cincea aniversare a sa cu un program tematic. 

Sursa foto: Facebook/ Művész Mozi • Cinema Arta - by Cityplex. 

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.