LIFESTYLE 19 februarie 2019

Calificare la mondialele de dans, în ciuda unei accidentări groaznice

de Iulia Drăghici - Taraș | 3428 vizualizări

Dansatorii de la Palatul Copiilor s-au autodepășit în cea mai recentă competiție

Adevărații luptători își duc misiunea asumată până la capăt, indiferent de obstacolele care le în ies cale. Dansatorii de la Palatul Copiilor Sfântu Gheorghe au dovedit cu vârf și îndesat în acest sfârșit de săptămână că sunt luptători și învingători, după ce s-au calificat la Campionatul Mondial „Dance World” cu toate dansurile înscrise în concurs. Asta în ciuda unei accidentări teribile, suferite de unul dintre dansatori în mijlocul competiției, culminată într-o operație de urgență pentru fractură la cot.  

Participarea Palatului Copiilor din Sfântu Gheorghe, sub egida Asociației LOVE TO DANCE, la concursul de calificare pentru Campionatul Mondial Dance World Cup București, din 16 – 17 februarie, va rămâne cu siguranță adânc în memoria celor 41 de dansatori covăsneni prezenți la eveniment.

„Un ochi îmi râde, iar celălalt plânge. În mijlocul producției echipei duo, dansatorul Sándor Mátyás a suferit un accident grav, în văzul tuturor, când a alunecat și și-a rupt mâna. Partenera lui de dans – Andreea Moldovan – a continuat dansul singură ducându-l până la capăt. Ceilalți coechipieri, care au privit de pe marginea scenei acest accident teribil,  au mai avut de dus în concurs încă 5 dansuri”, ne-a spus profesoara Molnár Enikő. 

Pe lângă abilitatea de a-și duce până la capăt misiunea, dansatorii covăsneni au dovedit că scena le aparține și după accidentarea colegului lor și au reușit astfel calificarea la campionatul mondial, care va avea loc în Portugalia, cu toate dansurile înscrise în concurs.

Punctajele finale arată astfel: trupa D STEPS cu producția „Clap” (la categoria Hip Hop Children Solo) – 91,50 puncte, DANCING DOLLS - „Two minutes from India” (Commercial Children) – 89,83 puncte, DOLLS- „Pump it” (Hip Hop Children) – 88,67 puncte, FANCY- „Light” (Commercial Children) – 91,50 puncte, DUO- „Four seasons of love” (Hip Hop Duet) – 87,88 puncte, TRIO- „Charlie’s Angels”  (Commercial Trio) – 91,00 puncte, VARSITY- „I like drilling” (Hip hop Junior) – 90,50 puncte, NO LIMIT-Military (Commercial Junior) – 86,75 puncte, MEGA CREW- „Star Wars” (Hip Hop Senior) - 93,00 puncte, ONE BEAT- „China town” (Commercial Senior) – 89,75 puncte.

Aș dori să felicit copiii pentru că în aceste condiții deosebit de grele au continuat concursul...plângând. Nu pot să exprim în cuvinte cât de mândră sunt de acești copii! Sándor Mátyás a rezistat eroic accidentului suferit, a avut nevoie de operație la cot. În momentul de față este bine, este acasă și așteptăm cu nerăbdare să se refacă și să poată dansa din nou. El este un adevărat erou!!! Mulțumesc pentru sprijinul și susținerea  acordată  de  galeria de părinți care a fost cu noi la București,  mulțumesc doamnei Imreh Ildikó pentru ajutor și sprijin și doamnei Bartok Ildikó pentru frumoasele costumații”, a mai transmis coordonatoarea Cercului de Dans Modern de la Palatul Copiilor.

Echipele de concurs au fost formate din următorii dansatori: Andreea-Victoria Alexandrescu, Ioana Anton, Barabási Janka-Johanna, Bartha Csilla, Alexandra Bălănică, Brianna Bălănică, Berecz Andreea, Bernad Andreea, Bezsnei Abigél, Bercea Andrada, Cernescu Denisa-Maria, Coman Emilia, Csutka-Daczó Zsanna, Cosmin Dima, Dobri Anita, Galang Nicole Anne, Gombos Andrea, Iancu Henrietta-Judit, Imreh Izabella, Imreh Diána-Andrea, Imreh Edina-Gyöngyvér, Imreh Evelin Léda, Karácsony Adrienn, Koós Adrienn, Konnat Barbara, Krizbai Attila, Laslo Renáta-Brigitta, Andreea Moldovan, Mara-Ioana Pandele, Ana-Maria Popa, Sándor Mátyás, Szakács Johanna, Sylvester Henrietta-Vanda, Diana-Oana Turturică, Rianna-Ecaterina Trandafir, Maia Todor, Ştefania-Alexia Toma, Andreea-Mălina Urdă, Vass Barbara- Nikolett, Andrea-Renáta Vlăsceanu și Zsigmond Zsanett.

Anul trecut, dansatorii de la Sfântu Gheorghe au participat, în premieră, la Campionatul Mondial „Dance World Cup”, cel mai mare concurs de dans modern din lume, desfășurat la Barcelona, în perioada 23 – 30 iunie, după o calificare cu cinci dansuri. Deși obositoare și plină de provocări, experiența de a fi pe cea mai mare scenă a lumii dansului, cu alți peste 12.000 de dansatori din toată lumea, a fost una excepțională, spunea atunci Molnár Enikő.

Acum, la București, micuții dansatorii au scris istorie prin tenacitatea de care au dat dovadă și profesionalismul care le caracterizează munca.

Însănătoșire grabnică, Mátyás și mulțumim tuturor dansatorilor, care în ciuda vârstei fragede, ne demonstrează ce înseamnă să lupți până la capăt, cu pasiune, pentru un scop comun!

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.