Cafeaua băută pe stomacul gol - un şoc pentru organism
O singură ceaşcă de cafea consumată pe stomacul gol poate produce un şoc în organism, potrivit specialiştilor.
Cu toate că abundă în antioxidanţi benefici pentru corp, cafeaua poate avea efecte negative asupra sănătăţii dacă este consumată pe stomacul gol.
O singură ceaşcă de cafea pură stimulează secreţia acidului hidrocloric în tractul digestiv, ceea ce înseamnă că agravează simptomele gastritei. Şi persoanele care nu suferă de această afecţiune pot simţi un disconfort la nivelul tractului digestiv, întrucât acidul hidrocloric este folosit la dizolvarea alimentelor consumate. Din această cauză, este afectată digestia alimentelor şi, în special a proteinelor, mai ales după mesele grele.
Când proteinele nu sunt digerate în mod corespunzător, pot apărea mai multe probleme de sănătate - senzaţie de balonare, iritarea sau inflamarea mucoasei stomacale şi, cu timpul, chiar şi cancer.
Cafeaua consumată pe stomacul gol duce şi la creşterea producţiei cortizolului, un hormon care controlează bioritmul şi modul în care funcţionezi de-a lungul zilei.
Mai multe studii arată că prima ceaşcă de cafea ar trebui să fie consumată la cel puţin o oră după ce te-ai trezit şi ai luat micul dejun.