LIFESTYLE 16 februarie 2018

Buget cu 20% mai mic pentru Zilele Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 833 vizualizări

Printre schimbări se numără mutarea scenei mici din Piața Sfântul Gheorghe în zona Liceului de Arte

Micșorarea bugetului Primăriei Sfântu Gheorghe, ca urmare a deciziilor de la nivel guvernamental, înseamnă și o reducere în fondurile alocate organizării Zilelor Sfântu Gheorghe, spun reprezentanții instituției.

Cu 20% va scădea anul acesta bugetul organizării celui mai important eveniment din Sfântu Gheorghe, adică Zilele orașului, a spus marți, în cadrul ședinței de Consiliu Local în care s-a votat bugetul pe anul 2018, primarul Antal Árpád.

Una dintre schimbările cele mai vizibile de anul acesta va fi mutarea scenei comunitare din Piața Sfântul Gheorghe în zona Liceului de Arte.

„Bugetul alocat pentru organizarea Zilelor orașului a fost redus cu 20% anul acesta din cauza problemelor financiare pe care le avem. Practic am propus un buget cu 20% mai mic decât anul trecut, iar acest lucru a însemnat că trebuia să tăiem de undeva. Având în vedere faptul că au fost mai multe persoane care au spus că există un aspect de dezordine în Piața Sfântului Gheorghe și practic cei care vin în oraș se întâlnesc prima dată cu acest eveniment în această piață, s-a venit cu propunerea care a fost agreată de toată lumea. Este o încercare pentru anul 2018. În funcție de cum va funcționa, vom reveni sau nu anul viitor. Această decizie este luată. Primul aspect, cel mai important, a fost faptul că s-a redus bugetul cu 20%. A trebuit să contractăm mai puține formații. Așa am rezolvat această problemă anul acesta”, a spus primarul Antal Árpád.

Viceprimarul Sztakics Éva-Judit a subliniat, în cadrul aceleiași ședințe, că schimbarea a fost gândită nu pentru a desființa scena comunitară , ci mai degrabă pentru a-i asigura o atmosferă mai intimă.

„Scena nu se va muta în spatele Liceului de Artă „Plugor Sándor”, ci în părculețul Revoluției Anticomuniste 56, aproape vizavi de Bodoc, deci în fața liceului. E un părculeț recent amenajat, foarte frumos, este mai intim pentru a găzdui acei copii, acele grupuri care în anii precedenți au fost pe scena din fața magazinului Șugaș. Considerăm că merită această încercare prin care vrem să creăm o ordine. Eu consider că anturajul va fi mult mai plăcut pe această scenă”, a explicat viceprimarul.

A 27-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe va avea loc în perioada 21 – 29 aprilie 2018. Anul trecut, Zilele Sfântu Gheorghe, care i-a avut ca invitați, printre alții, pe Carla`s Dreams și Șuie Paparude, au însemnat nouă zile de evenimente, circa 300 de activități în aproape 40 de locații. Costurile de organizare s-au ridicat atunci la peste 1,2 milioane de lei.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.