LIFESTYLE 3 octombrie 2013

Beneficiile nebănuite ale apei de ploaie

de Covasna Media | 2702 vizualizări

Apa de ploaie are numeroase proprietăţi care probabil nici nu ne trec prin cap. Pe lângă că dacă ar putea fi colectată şi folosită în casă, ne-ar aduce nenumărate bucurii, mai ales cu maşina de spălat, deoarece aceasta nu conţine calcar deci nu este o apă dură.

Apa de ploaie este foarte bună pentru păr şi pentru sănătate. Datorită proprietăţilor sale aceasta întăreşte firul de păr şi ajută la economisirea şamponului şi a produselor pentru păr.

Din cauză că aceasta este lipsită de calcar, apa de ploaie este mult mai sănătoasă pentru organism, este perfectă pentru băut şi pentru gătit. În caz că dorim să colectăm această apă, este necesară folosirea unor recipiente sterile pentru a nu pierde din proprie­tăţi.

Alt beneficiu pe care apa de ploaie îl are este faptul că este gratuită. Ne putem folosi de ea ori de câte ori vremea este morocănoasă şi plouă, mai ales în sezonul acesta de toamnă când o putem obţine din plin.

Apa de ploaie nu conţine săruri minerale, lucru ce nu poate decât să ne bucure, la o temperatură de 5-10 grade acest lucru împiedică dezvoltarea micro-organismelor.

Apa de ploaie poate fi uşor folosită în bucătărie pentru gătit şi spălatul vaselor şi în băi pentru duşuri şi toalete şi este foarte bună pentru udarea plantelor de apartament sau a legumelor din grădini.

Datorită purităţii sale poate fi folosită fără griji în casă, instalaţiile nu vor avea de suferit, ba chiar mai mult, ajută la economisirea detergenţilor datorită lipsei calcarului, deoarece cei mai mulţi detergenţi conţin substanţe pentru dedurizare, lucru ce nu este necesar în cazul apei de ploaie.

(lyla.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.