LIFESTYLE 27 octombrie 2014

Bananele te scapă de mahmureală, dependenţă de tutun şi depresie

de Covasna Media | 707 vizualizări

Mărul nu este singurul fruct minu­ne pentru sănătate ci şi banana. În comparaţie cu merele, bananele conţin de patru ori mai multe proteine, de două ori mai mulţi carbohidraţi, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori mai multă vitamina A şi fier. Sfatulparintilor.ro prezintă care sunt beneficiile aduse organismului de acest fruct.

Sursă de energie: bananele conţin trei zaharuri naturale: sucroza, fructoza şi glucoza, toate combinate cu fibre. Datorită lor, o banană ne umple imediat şi pe termen lung cu energie. Cercetările au demonstrat că doar două banane ne dau suficientă energie pentru a munci fizic asiduu fără întrerupere timp de 90 de minute. Nu e de mirare ca bananele sunt fructele prefera­te ale atleţilor de performanţă.

Nervozitate: bananele au un con­ţinut mare de vitamina B care ajută la calmarea sistemului nervos.

Simptome premenstruale: vitamina B6 din banane aduce nivelul de glucoză din sânge la un nivel normal, lucru care cu sigu­ranţă va ajuta la trecerea mai uşor peste acea perioadă de discomfort a lunii.

Anemie: bogate în fier, bananele ajută la stimularea producerii de hemoglobină în sânge ajutând astfel la elimi­narea anemiei.

Depresie: bananele conţin trip­tofan, un tip de proteină pe care corpul o transformă în serotonină, care se ştie că te face să te relaxezi, îţi îmbunătăţeşte starea de spirit şi te face să te simţi mai fericit.

Tensiune mare: bananele sunt bogate în potasiu, dar au un conţinut redus de sare, combinaţia perfectă pentru a reduce tensiunea arterială.

Mahmureală: unul dintre cele mai rapide moduri de a scăpa de mahumureală este un milkshake de banane, îndulcit cu miere. Bananele calmează stomacul şi, cu ajutorul mierii, readuc la normal nivelul de zahăr din corp, în timp ce laptele rehidratează corpul.

Stimulent pentru creier: nivelurile ri­dicate de potasiu te ajută să înveţi mult mai uşor, să ţii minte mai bine lucrurile citite şi să te concentrezi mai bine.

Constipaţie: bananele sunt bogate în fibre. Astfel, o banană pe zi te va ajuta să îţi reglezi tranzitul intestinal.

Ulcer: este singurul fruct care poate fi consumat de către cei care suferă de gastrită sau ulcer. Bananele sunt folosite în dietele pentru boli intestinale datorită texturii lor moi şi calmante. De asemenea, neutrali­zează aciditatea în exces din stomac şi reduc iritarea stomacului.

Controlul temperaturii: în unele culturi se crede că bananele calmează atât psihicul dar şi temperatura corpului. În Thailanda, spre exemplu, femeile însărcinate mănâncă banane pentru a se asigura ca bebeluşii lor se vor naşte cu temperatura corpului normală.

Împotriva fumatului: bananele îi ajută şi pe cei care încearcă să se lase de fumat. Vi­taminele B6 şi B12 pe care acestea le conţin, împreună cu potasiul şi magne­ziul, ajută cor­pul să scape de nicotină şi să nu mai simtă nevoia de ea.

Stres: potasiul ajută la norma­lizarea bătăilor inimii, trimite oxigen către creier şi re­gularizează echilibrul apei din corp. Când suntem stresaţi, arderile metabolice cresc, redu­când astfel nive­lul de potasiu din corp. O banană va rezolva problema.

Infarct: conform The New England Journal of Medicine dacă inlcuzi bananele în dieta zilnică, reduci cu 40% riscul de a face infarct.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.