LIFESTYLE 2 octombrie 2014

Atenţie când beţi must! Nu e bun pentru oricine!

de Covasna Media | 335 vizualizări

În această perioadă, poate una dintre cele mai consumate băuturi este mustul. Aromat, dulce şi foarte uşor de procurat, acesta are numeroase beneficii. Cu efect diuretic, funcţionează şi prin eliminarea surplusului de substanţe dăunătoare din organism, precum sarea. De asemenea, este un bun hidratant şi revitalizant, iar datorită flavonoizilor conţinuţi ajută la creşterea nivelului colesterolului bun (HDL).

În acelaşi timp, medicii atenţionează că nu trebuie băut în cantităţi mari şi îl interzic anumitor categorii de bolnavi. Dacă aveţi de ales, consumaţi struguri roşii şi suc obţinut din ei (e mai bogat în antioxidanţi – apără de cancer – şi vitamina C). În ceea ce priveşte asocierea mustului cu alte alimente nu există contraindicaţii, însă este o băutură interzisă categoric persoanelor care suferă de diabet.

„Cantitatea de zahăr pe care o conţin strugurii este una foarte mare, ceea ce face din must o băutură încărcată de calorii”, spune nutriţionistul Corina Zugravu, potrivit doctorulzilei.ro. Sucul obţinut din struguri roşii nu se recomandă nici celor care suferă de anemie, pentru că are în compoziţie chimicale care scad nivelul de fier din corp. Din must sunt scoşi sâmburii şi coaja, cele mai bune pentru sănătate. Apoi, în­căr­cătura gli­cemică e mai mică în struguri de­cât în must, strugurii sunt integrali.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.