LIFESTYLE 20 mai 2015

Apa ca medicament: de ce e important să bei apă pe stomacul gol

de Covasna Media | 94 vizualizări

În Japonia a devenit o tradiţie să bei apă imediat ce te ridici din pat. Înainte de a face orice, japonezii beau 160 ml de apă. Apoi se spală pe dinţi şi aşteaptă 45 de minute înainte să mănânce sau să mai bea ceva. După ce a trecut perioadă, mănâncă şi beau apă normal. Iar odată ce au terminat de mâncat, nu mai beau şi nu mănâncă nimic timp de două ore.

Oamenii de ştiinţă au început să studieze fenomenul şi să afle dacă acest obicei are sau nu o valoare medicală.

Studiile japonezilor au confirmat faptul că „tratamentul” cu apă are rezultate pozitive în mai multe afecţiuni precum durerile (de cap, musculare etc.), artrită, epilepsie, obezitate, tuberculoză, meningită, gastrită, diabet, constipaţie, greaţă, vomă, dar şi în cazul unor probleme ale inimii, rinichilor, uterului, urechilor şi gâtului.

„Regimul” pentru boli

Folosind metoda de mai sus, cercetătorii spun că este nevoie de un anumit regim pentru a trata diferite boli:

– pentru hipertensiune arterială: 30 de zile

– pentru gastrită: 10 zile

– pentru diabet: 30 de zile

– pentru constipaţie: 10 zile

– pentru cancer: 180 de zile

– pentru tuberculoză: 90 de zile

– pentru artrită: 3 zile în fiecare primă săptămână a lunii, apoi se revine la rutina obişnuită.

Folosindu-se această metodă se creşte frecvenţa uri­nărilor şi astfel se elimină cât mai multe toxine.

Mai este de notat faptul că, în timpul mesei, japonezii şi chinezii nu beau apă rece, ci ceai cald. Apa rece încetineşte procesul de digestie şi solidifică grăsimile din alimente. Grăsimile solidificate intereacţionează cu acidul din stomac şi se absorb mult mai repede în intestine, ceea ce poate duce la cancer.

(sfatulparintilor.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.