LIFESTYLE 28 octombrie 2013

Alungă senzaţia de foame cu 5 trucuri geniale!

de Covasna Media | 817 vizualizări

Nu s-a făcut încă ora de masă, dar stomacul tău începe să fie gălăgios sau simţi nevoia de ronţăi urgent ceva? Senzaţia de foame este influenţată atât din interior, cât şi din exterior, însă nu o asculta de fiecare dată, întrucât poate fi doar o alarmă falsă. Dacă ţi-ai satisface intotdeuna senzaţia de foame, ai ajunge să te îngraşi fără să-ţi dai seama.

De ce apare senzaţia de foame?

Ţi s-a întâmplat vreodată să iei masa de prânz şi la scurt timp după aceasta să simţi iar că ţi-e foame? Trebuie să ştii că în joc intră grelina, cunoscută drept hormonul foamei. Influenţat de stres, plictiseală, nervozitate sau depresie, acest hormon transmite creierului un mesaj clar: „mi-e foame”.

Atunci când îţi potoleşti foamea, producţia de grelină începe să scadă, pentru a face loc leptinei. Leptina este hormonul responsabil pentru suprimarea senzaţiei de foame, dar are nevoie de puţin ajutor din partea ta pentru a-şi duce planul la bun sfârşit. Iată ce trebuie să faci pentru a alunga senzaţia de foame.

1. Consumă oleaginoase şi seminţe 

Conform unui studiu al Universităţii Washington (SUA), alimentele cu un conţinut ridicat de proteine combat cel mai bine senzaţia de foame. Prin urmare, când simţi că aceasta îţi dă târcoale, consumă o mână de migdale, nuci, caju, fistic sau seminţe, deoarece sunt produse bogate în proteine.

2. Bea apă 

Ziceam mai devreme că senzaţia de foame poate fi o simplă păcăleală. Încearcă să o alungi cu ajutorul unui pahar cu apă, întrucât apa îţi conferă senzaţia de saţietate, fără să-ţi furnizeze calorii.

3. Inhalează miros de mentă sau eucalipt 

Este un truc ciudat, dar dă rezultate de fiecare dată, deoarece menta şi eucaliptul au o aromă revigorantă, care inhibă senzaţia de foame. Păstrează întotdeauna la îndemână o sticluţă cu ulei esenţial de mentă şi inhalează vaporii parfumaţi atunci când simţi că te cuprinde foamea.

4. Mănâncă o banană 

Bananele sunt perfecte pentru suprimarea senzaţiei de foame, însă ar trebui consumate doar o dată sau de două ori pe zi. În locul lor, poţi consuma un măr, o pară, o piersică, puţin dovleac copt sau câteva prune uscate. Fructele au un conţinut ridicat de fibre, substanţe nutritive care alungă foamea.

5. Mănâncă ciocolată neagră 

Ciocolata neagră, la fel ca toate ali­mentele menţionate anterior, suprimă pofta de mâncare, datorită pudrei de cacao care are un gust amar. Consumă doar un pătrăţel de ciocolată neagră şi foamea va dispărea.

(cercetează.com)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.