LIFESTYLE 28 decembrie 2015

Alimentul la care nu te-ai fi gândit că are efecte benefice asupra sănătăţii

de Covasna Media | 479 vizualizări

Deşi pare nefolositoare şi cu toţii o aruncăm la coşul de gunoi, coaja de ou are efecte benefice pentru sănătate, tratând diverse boli, după cum au demonstrat cercetări recente.

Studiile arată că în coaja de ou se găseşte o sursă foarte bună de calciu natural. Coaja de ou este formată în proporţie de aproape 93% calciu şi conţine şi alte minerale foarte necesare pentru sănătate, cum ar fi magneziul, sodiul, fierul, potasiul, siliciul sau fosforul.

Coaja de ou are o compoziţie similară cu cea a oaselor umane, a dinţilor sau a măduvei spinării. Aceasta poate accelera procesul de vindecare a fracturilor osoase dacă într-o astfel de situaţie se consumă de 3 ori pe zi câte o linguriţă de pulbere de coajă de ou. Pulberea obţinută trebuie amestecată cu ceai sau apă plată.

Cei care suferă de arsuri la stomac sau osteoporoză, pot consuma o linguriţă de pulbere amestecată cu iaurt, lapte sau suc, adaugă gandul.info.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.