LIFESTYLE 28 noiembrie 2013

Alimentele „secrete” pentru o sănătate de fier

de Covasna Media | 468 vizualizări

Nu foarte mulţi oameni se declară fani ai seminţelor. Acestea sunt bogate în vitamine, mine­rale, în proteine şi grăsimi de bună calitate şi nu ar trebui să lipsească în dieta zilnică a nimănui.

Consumul lor este benefic sănătăţii cardiovasculare şi este recomandat în orice program ali­mentar echilibrat.

Printre aceste alimente „secrete” pentru o sănătate de fier nu se numără doar seminţele ci şi nucile.

Nucile sunt bogate în fosfor, magneziu şi potasiu, sunt indicate persoanelor care au proble­me cu colesterolul, dar şi celor care se confruntă cu depresii sau anemii.

Arahidele sunt alimente bogate în fibre, vitamine şi mine­rale şi sunt un bun medicament pentru întărirea inimii şi a sistemului nervos.

Seminţele de in sunt bogate în omega3, proteine şi fibre. Acestea luptă împotriva colesterolului şi a boliilor inimii. Previn apariţia artritei şi a Parkinsonului şi luptă împotriva crampelor abdominale din timpul menstruaţiei şi cu infertilitatea.

Seminţele de dovleac sunt o sursă excelentă de magneziu, au un conţinut ridicat de uleiuri care ajută la înlăturarea parazi­ţilor intestinali, ajută în cazul bolilor prostatei la bărbaţi dar şi în cazul unor boli la nivelul stomacu­lui.

Seminţele de floarea soarelui conţin fitochimicale care ajută la pierderea în greutate, făcând digestia foarte bună. Sunt bogate în vitami­na E, seleniu şi cupru, elemente esenţiale pentru o inimă sănătoasă.

Seminţele de susan sunt bogate în calciu, magneziu, fier, şi zinc. Datorită aromei sale delicioase acesta se poate uşor adăuga în salate, în cereale dimineaţa sau chiar în sandvişuri.

Seminţele de psyllium sunt foarte apreciate pentru rolul lor detoxifiant. Acestea au o acţiune laxativă şi joacă un rol foarte important în detoxifierea colonului şi stimulează secreţia intestinală.

(lyla.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.