LIFESTYLE 30 noiembrie 2017

Acoustic Gala, un concert cu casa închisă și inimi deschise

de Iulia Drăghici - Taraș | 804 vizualizări

Pe scena de la Sfântu Gheorghe s-au reunit legende actuale și viitoare ale folkului românesc

Acoustic Gala Powered by Enel a fost despre bucurie, a fost despre relaxare, a fost o sărbătoare, iubire și încântare. O spunem noi, o spune și publicul care a fost prezent la concert, dar, nu în ultimul rând, o spun și artiștii care au cântat miercuri pe scena teatrului „Tamási Áron” - Ducu Bertzi & Friends și Trupa Spam.

Asociația de tineret „Ecou” și Asociația Pentru Comunitate au reușit să ofere publicului prezent miercuri seara la Sfântu Gheorghe un cadou cu totul special cu ocazia Zilei Naționale a României. Melodii celebre ca „Floare de colț”, „Când s-o împărțit norocul”, „M-am îndrăgostit numai de ea”, interpretate de celebrul folkist Ducu Bertzi, dar și refrenele de la „Facem dragoste”, „Cele mai frumoase” sau „Nu sunt prea trist să fiu folkist ” ale Trupei Spam, au răsunat la unison în impunătoarea sală a teatrului din Sfântu Gheorghe, ca într-un vis frumos.

Dar nu a fost un vis, ci un proiect devenit realitate, un succes, mai ales datorită celor peste 300 de persoane care și-au achiziționat bilete la concert și care au făcut ca evenimentul să se desfășoare cu casa închisă și cu sala plină.

„A fost foarte fain! Super! M-am simțit minunat pe scenă! Le mulțumesc tuturor celor care au venit. A fost o atmosferă extraordinară”, ne-a declarat, după concert, între sesiunile de autografe și fotografii cu fanii, Ducu Bertzi.

Cu muzica pentru suflet, împletită cu umor de cea mai bună calitate, Trupa Spam și-a făcut ușor loc în inimile publicului din Sfântu Gheorghe.

„A fost un public minunat, unul dintre cele mai frumoase pe care le-am întâlnit în țară. Noi, știți cum e, avem problema de pe vremea dacilor, adică trecem mai greu munții. Am ajuns sporadic prin Ardeal și prin zona aceasta, dar a fost o surpriză foarte plăcută pentru noi. Oamenii care știau muzica noastră au reacționat foarte bine, dar și cei care au auzit-o pentru prima dată ne-au primit cu foarte multă căldură, iar asta înseamnă foarte mult pentru noi”, ne-a spus liderul Trupei Spam, Cosmin Vaman.

Mesajul lui Ducu Bertzi pentru covăsneni, de Ziua Națională

Cel mai mare eveniment de folk din județul Covasna a fost organizat cu ocazia celebrării Zilei Naționale a României, fiind un program realizat sub patronajul Instituției Prefectului din Județul Covasna, cu sprijinul Consiliului Județean Covasna și al Primăriei Municipiului „Sfântu Gheorghe”. De aceea, am rugat artiștii veniți la Sfântu Gheorghe să ne transmită mesajele lor adresate covăsnenilor, cu ocazia Zilei Naționale a României:

„Le doresc tot binele din lume! Să le fie bine tuturor, să conviețuiască în pace și armonie, fiindcă așa e normal în zona aceasta, ba să fie și mai multă armonie decât în alte zone sau județe. M-aș bucura să fie așa, pentru că doar așa va veni progresul și toți vor fi mulțumiți”, ne-a spus Ducu Bertzi.

„În prag de zi națională, dar cam practic în orice zi, cel mai important mesaj este să fim buni unii cu ceilalți și să fim împreună unii cu ceilalți, iar printre prioritățile noastre ar trebui să fie asta: să facem bine celor din jur și locului în care trăim. În asta constă libertatea noastră și fericirea”, a transmis și liderul Trupei Spam, Cosmin Vaman, nu înainte de a încheia cu un „La muți ani tuturor!”.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.