LIFESTYLE 11 noiembrie 2014

8 lucruri pe care le poţi face cu un pahar de vin

de Covasna Media | 515 vizualizări

Ai deschis o sticlă de vin, dar ţi-a mai rămas un pic şi vrei să-l arunci? Avem pentru tine 8 motive foarte bune pentru care nu ar trebui să faci acest lucru.

Iată ce poţi face cu un pahar de vin rămas din ziua precedentă...

1. Îţi poţi face o mască pentru păr absolut fantastică. Amestecă vinul cu puţină apă minerală şi clăteşte-ţi părul cu lichidul rezultat. Strânge-ţi apoi părul cu un prosop şi lasă antioxidanţii din vin să acţioneze până la jumătate de oră. Apoi spală-te ca de obicei. Acest truc simplu şi la îndemâna oricui îţi va lăsa părul catifelat, mult mai uşor de coafat şi reîmprospătat.

2. Poţi face nişte cu­buri îngheţate de vin. Toarnă vinul pe care nu-l mai foloseşti într-o tăviţă de gheaţă. Cuburile îngheţate de vin le poţi pune în pahare cu apă minerală, atunci când prietenele tale vin în vizită. Rezultatul e o băutură proaspătă, ca o zi de vară!

3. Poţi curăţa fructele şi legumele. Poate că nu ştiai, dar vinul curăţă foarte eficient fructele şi legumele. Alcoolul din vin distruge bacteriile imediat. Păcat că nu ne permitem să facem asta zilnic!

4. Îţi poţi pregăti o baie relaxantă, care îţi va cati­fela pe loc pielea. Adaugă vinul rămas în apa din cadă şi relaxează-te acolo jumătate de oră. Antioxidanţii din vin îţi vor catifela pielea imediat!

5. Poţi scoate cele mai dificile pete de grăsime. Sunt unele pete de grăsime care pur şi simplu nu dispar, indiferent de produsul chimic pe care îl foloseşti. Dar noi îţi propunem o variantă cu adevărat eficientă şi sută la sută naturală - un amestec de vin şi bicarbonat. Aciditatea rezultată în urma acestui amestec te va ajuta să înlături chiar şi cea mai dificilă urmă de grăsime din bucătărie.

6. Poţi găti o friptură delicioasă. Nimic nu se compară cu o delicioasă friptură la cuptor, asezonată cu vin şi condimente delicioase!

7. Poţi fertiliza pă­mântul plantelor. Puţin vin diluat în apă şi adăugat în pământul plantelor de apartament poate face minuni pentru acestea. Nu te speria de alcoolul din vin. Dacă nu exagerezi cu cantitatea, vinul va acţiona ca un îngrăşământ natural, nu ca un factor nociv.

8. Poţi curăţa petele dificile de pe materialele textile. Dacă vinul care ţi-a mai rămas este alb, atunci este ideal pentru petele dificile de pe haine, care nu vor să iasă cu nimic altceva. Chiar şi petele de vin roşu pot fi scoase cu ajutorul vinului alb!

(unica.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.