LIFESTYLE 24 decembrie 2017

7 pași pentru sărbători de vis

de Iulia Drăghici - Taraș | 1221 vizualizări

Ghidul pentru sărbători perfecte, născut din urările transmise de 7 conducători de instituții din județ

Am ajuns, iată, din nou în Ajunul Crăciunului, în pragul celor mai frumoase sărbători din an. Este perioada în care suntem mai buni, mai darnici, mai fericiți. Este acel moment din an în care ne cuibărim în sânul familiei și uităm de lumea întreagă, vrăjiți de milioanele de luminițe multicolore specifice decorațiunilor de Crăciun.

Cu toate că știm că și voi, dragi cititori, sunteți asaltați de mesaje cu urări dintre cele mai frumoase, nu am putut, totuși, să ratăm ocazia de a vă prezenta câteva rânduri de gânduri din partea celor care de multe ori iau decizii care ne privesc pe noi toți, adică din partea liderilor instituțiilor din județ.

Dar, în loc să înșirăm urările într-un articol ca oricare altul, pentru că nu este o zi ca oricare alta, am decis să facem ceva special. La o privire mai atentă, am constatat că fiecare urare are „un miez”, o esență, așa că am încropit un ghid unic în șapte pași care garantează sărbători de vis.

Urmăriți în continuare ce gânduri vă transmit liderii instituțiilor covăsnene și care este, în cei șapte pași, esența unor sărbători perfecte.

Atenția la sănătate e mai bună decât toate

Pentru prefectul județului Covasna, Sebastian Cucu, sănătatea este cea mai importantă componentă a unor sărbători minunate.

Multă sănătate, sărbători fericite să aibă tot ce își doresc și un an mai bun decât cel care a fost”, ne-a transmis Sebastian Cucu.

Sărbătorile sunt cele mai frumoase în familie

Nimic nu se compară cu sărbătorile petrecute în sânul familiei, spune vicepreședintele Consiliului Județean Covasna, Grüman Róbert.

Le dorim covăsnenilor să aibă un Crăciun în cadrul familiei, pentru că acest lucru este cel mai important. Când petrecem Crăciunul în familie parcă ne oprim cumva din galopul acesta al vieții. De la începutul până la sfârșitul anului tot alergăm, dar cred că de Crăciun, două, trei zile ne oprim din grabă. Și totodată dorim la toată lumea să aibă un an nou mai prosper și să fie sănătoși. Din partea Consiliul Județean Covasna, toate gândurile bune”, ne-a spus Grüman Róbert.

Grijile de zi cu zi trebuie lăsate deoparte

Stresul nu are ce căuta în pregătirea și în derularea petrecerilor de Crăciun și Anul Nou, spune și managerul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf", András-Nagy Róbert.

Covăsnenii ar trebui să uite de grijile de zi de zi, să-și aducă aminte în Ajun de Crăciun că mai important decât orice este sărbătoarea în cadrul familiei, sărbătoarea în cadrul festiv și că aceasta contează mai mult decât orice cadou și orice bun material. La o primă vedere, acestea ar putea să aducă fericire, dar pe termen lung important este ca familia să fie împreună”, ne-a spus András-Nagy Róbert, care a ținut să sublinieze că „sănătatea este un alt aspect care contează, dar nu numai de sărbători, ci în tot timpul anului”.

Să ne bucurăm de zăpadă și de iarnă

Colaborare, răbdare, parteneriat în educație și multă joacă, sunt elementele centrale care alcătuiesc mesajul de sărbători al inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Covasna, Kiss Imre.

Noi ne dorim în continuare o cât mai strânsă colaborare cu toți părinții și le dorim tuturor sănătate multă și putere. Profesorilor noștri le dorim multă, multă răbdare pentru că nu este ușor să lucrăm cu copii, pentru că trebuie să le formăm personalitățile. Aceasta este o muncă foarte grea, ceea ce înseamnă că avem nevoie și de foarte multă responsabilitate. La sfârșitul fiecărui an tragem linie, ne uităm la ce a fost bine și la ce se poate corecta. Credem că învățământul covăsnean merge într-o direcție pozitivă, avem și rezultate, iar toate acestea pot fi obținute în continuare dacă toți punem umărul în acest demers. Elevilor le transmit să profite de cele trei săptămâni de vacanță, să aibă parte de zăpadă și să se bucure de iarnă. Bineînțeles, să le aducă Moșul foarte multe daruri și mai puține teme”, ne-a spus Kiss Imre.

Nu uitați să vă bucurați de liniște

Le doresc oamenilor din județul Covasna să aibă un Crăciun plin de bucurii, liniștit și multă sănătate și un an mai bun decât anul acesta. Cred că cea mai importantă este familia și sper ca fiecare să petreacă aceste sărbători în liniște”, ne-a spus directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Covasna, Vass Mária.

Fiecare pas înainte este important

Perioada sărbătorilor de iarnă este și perioada de bilanț al anului care tocmai se încheie. Potrivit primarului municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, oricât de mic, fiecare pas făcut spre direcția înainte înseamnă progres, așa că nu fiți foarte aspri cu voi înșivă.

Doresc tuturor cititorilor ziarului dumneavoastră un an mai bun, un an în care atât țara, cât și familiile să prospere mai mult decât în anii precedenți. Le doresc să aibă parte în primul și primul rând de foarte multe bucurii în familie, de sănătate și toată lumea să facă un pas înainte în ceea ce își dorește, fiecare că vorbim de carieră, sănătate, familie și așa mai departe”, a spus Antal Árpád.

Pentru cei dragi, noi înșine suntem cadoul perfect

Dacă nu ați avut timp de „colindat” magazinele sau site-urile în căutarea cadoului perfect, nu vă temeți, noi am aflat, prin intermediul primarul comunei Ozun, Ráduly István, că acesta este mai aproape decât credeam:

Aș vrea să le spun oamenilor să nu alerge prin magazine luxoase pentru cadourile celor dragi pentru că cel mai valoros cadou suntem noi înșine. Dacă putem să ne dăruim cu tot sufletul celor pe care îi iubim, atunci lucrurile materiale nu mai contează”, ne-a spus Ráduly István.

Așadar, „ingredientele” de bază pentru sărbătorile de vis sunt în primul rând lipsa de excese care ne-ar putea afecta sănătatea, dar și timpul petrecut în familie, îndepărtarea de grijile cotidiane, bucuria unui Crăciun cu zăpadă, liniștea sau gândul la un an mai bun. Nu în ultimul rând, important este să ne privim pe noi înșine exact așa cum suntem: adică cei mai importanți pentru cei dragi.

Vă dorim să aveți parte de sărbători exact așa cum le visați!

Sursă foto: Facebook, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe. 

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.