LIFESTYLE 5 august 2014

7 lucruri pe care femeile le fac mai bine decât bărbaţii

de Covasna Media | 300 vizualizări

Potrivit studiilor realizate la nivel mondial, femeile au avantaj asupra bărbaţilor când vine vorba despre o serie de lucruri la care nimeni nu s-ar fi aşteptat. Aşadar, iată care sunt cele 7 lucruri pe care femeile le fac mai bine decât bărbaţii, demonstrate ştiinţific.

1. Evoluăm mai frumos

Ultimele studii de specialitate relevă faptul că femeile devin din ce în ce mai frumoase ca urmare a evoluţiei naturale, în vreme ce bărbaţii rămân la fel. Un test efectuat pe 2000 de oameni pe parcursul a 40 de ani ne spune că femeile atractive au cu 16% mai multe şanse de a avea copii decât cele comune iar oamenii frumoşi au cu 36% mai multe şanse de a avea ca prim născut o fată. Toate acele fete frumoase reprezintă şanse la mult mai multe femei frumoase decât în gene­raţiile trecute.

2. Supravieţuim mai des accidentelor de maşină

Trist dar adevărat, bărbaţii au cu 77% mai multe şanse de a muri într-un accident rutier decât femeile se arată într-un studiu făcut de Universitatea Carnegie Mellon din Statele Unite. Iubiţii ar trebui să ne mulţumească de fiecare dată atunci când îi batem la cap cu privire la centură de siguranţă.

3. Suntem mult mai bune în a găsi alinare

Potrivit unui studiu psihologic efectuat pe un eşantion reprezentativ de 2000 de oameni, femeile sunt mult mai predispuse să îşi discute problemele şi să încerce să le rezolve astfel. Nu mai puţin de 50% din femeile chestionate s-au declarat disponibile de a discuta cu prietenii despre problemele lor personale, spre deosebire de bărbaţi, care s-au declarat dispuşi în a găsi rezolvări astfel într-o proporţie de doar 29%.

4. Ne adaptăm mai bine recesiunii economice

Numai în Statele Unite, ţara în care a început şi criza financiară globală, în ultimii 3 ani, peste 80% dintre cei disponibilizaţi au fost bărbaţi. Asta proba­bil şi pentru că domeniile de activitate în care lucrau predominant bărbaţi au fost lovite cel mai puternic.

5. Absolvim facultăţile mai des

Numărul de studenţi este împărţit oarecum egal la nivel mondial, între femei şi bărbaţi, cu un mic plus pentru femei. Cu toate acestea, nu bărbaţii sunt cei mai predispuşi la a termina studiile şi a obţine licenţa. O spun datele statistice din mai multe ţări dezvoltate ale lumii.

6. Ne hrănim mai sănătos

Orice date statistice am aduna din orice parte a globului, rezultatele ar fi similare: în vreme ce bărbaţii nu se dau în lături niciodată de la pizza, fast food şi fripturi, femeile sunt mult mai susceptibile în a se hrăni cu legume, fructe şi alte vegetale.

7. Trăim mai mult

Deşi speranţa de viaţă variază în funcţie de o grămadă de factori economici şi sociali, o singură constantă rămâne neschimbată: femeile trăiesc cu până la 10 ani mai mult decât bărbaţii, în medie.

(lyla.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.