LIFESTYLE 2 octombrie 2014

7 leacuri bizare pentru afecţiuni frecvente

de Covasna Media | 415 vizualizări

Te-ai hotărât să bagi în „şomaj” cutia cu medicamente din casă şi să înfrunţi simptomele şi afecţiunile care-ţi dau târcoale apelând la natură sau remedii neconvenţionale, ce nu îţi bombardează organismul cu toxine.

Înainte de a răsfoi sute de foi şi de a te pierde în informaţii des­pre ceaiuri şi plante, afla că există câteva soluţii naturale bizare, dar eficace, mult mai la îndemâna ta! Ele.ro prezintă o listă cu câteva dintre acestea:

1. Votca, odorizant pentru picioare urât mirositoare. Votca este unul dintre cele mai neobişnuite remedii naturiste pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute ale picioarelor. Şterge-ţi tălpile cu un prosop îmbibat în votcă şi vei îndepărta rapid mirosul neplăcut. Alcoolul are puternice efecte antiseptice şi distruge fungii şi bacteriile care determină mirosul dezagreabil. În plus, ajută la uscarea mai rapidă a pielii şi la prevenirea dezvoltării acestor germeni.

2. Creionul, cel mai simplu remediu contra durerilor de cap. Un creion ţinut între dinţi timp de câteva minute reprezintă calmantul natural perfect contra durerilor de cap. Oricât de bizar ar suna, acest remediu ajută la relaxarea muşchilor din zona maxilarului, care tind să se încordeze atunci când eşti stresată şi să determine apariţia durerilor de cap.

3. Iaurtul, soluţie rapidă contra mirosului neplăcut al respiraţiei. Simţi că respiraţia îţi miroase urât şi nu ai la îndemână pasta şi periuţa de dinţi? Cotrobăie în frigider şi pune mâna pe un pahar de iaurt. Culturile vii (bacteriile bune) din iaurt inhibă rapid dezvoltarea microbilor care determină mirosul neplăcut al gurii.

4. Lemnul dulce, remediu contra bătăturilor. Tălpile tale „ţipă" după ajutor atunci când sunt bombardate de bătături formate în urma unor încălţări incomode. Încearcă cel mai rapid şi eficace remediu naturist: lemnul dulce. Amestecă 1/2 linguriţă de vaselină medicinală cu câteva bucăţi de lemn dulce, până formezi o pastă şi aplic-o pe zonele cu căluşuri şi bătături. Las-o să acţioneze câteva minute şi apoi îndepărtează uşor pielea moartă cu o piatră ponce.

5. Mingea de tenis, tratament nebănuit pentru durerile în talpă. Ai stat ore în şir pe tocuri sau tocmai ai purtat o pereche de pantofi noi, cu care nu te-ai obişnuit, şi acum te dor tălpile? Înainte de a apela la un calmant sau a rămâne ţintuită la pat ore în şir din cauza durerilor, încearcă să îţi masezi tălpile cu ajutorul unei mingi de tenis. Pune o minge pe podea, apoi roteşte-o cu talpa piciorului, astfel încât să masezi toată suprafaţa. Procedează la fel şi cu celălalt picior şi vei simţi imediat ameliorarea.

6. Zahărul, cel mai simplu şi rapid remediu contra sughiţului. Ai încercat să bei un pahar de apă odată, să îţi ţii respiraţia zece secunde, dar sughiţul interminabil încă îţi mai dă bătăi de cap? Înghite o linguriţă de zahăr şi vei pune sughiţul pe fugă în doar câteva minute. Potrivit specialiştilor, zahărul relaxează rapid musculatura diafragmei şi împiedică formarea spasmelor care determină sughiţul.

7. iPodul, tratamentul natural contra hipertensiunii. Doar 30 de minute de ascultat muzică la căşti în fiecare zi ajută la combaterea hipertensiunii arteriale, întrucât echilibrează pulsul şi respiraţia.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.