LIFESTYLE 17 februarie 2016

7 din 10 români folosesc telefonul în timp ce conduc

de Covasna Media | 597 vizualizări

Şoferii români recunosc că se angajează în mai multe activităţi atunci când conduc sau sunt blocaţi în trafic, relevă studiul Mobility Monitor, comandat de o companie de leasing operaţional.

Dintre aceştia, 71% au recunoscut că vorbesc la telefon în timp ce conduc. La nivel european, media este de 74%, iar media globală este de 69%. A doua activitate „suplimentară” a şoferilor din România în timp ce conduc este mâncatul. Nu mai puţin de unul din patru a recunoscut că a mâncat când s-a aflat în faţa volanului. Alte activităţi sunt transmiterea de mesaje SMS sau chat pe reţele sociale (19%), băutul (18%) sau fumatul (14%). De remarcat că procentul doamnelor din România care recunosc că se machiază în maşină este dublu faţă de media globală (4% faţă de 2%), scrie adevarul.ro.

Şoferii români se numără printre cei mai atenţi la costurile complementare utilizării unei maşini. Întrebaţi dacă ar alege un model eficient pentru a evita plata unor taxe mari, şoferii români au răspuns „da” în procent de 51%, pondere care îi situează pe locul 4 în lume, după conducătorii auto din Portugalia (63% răspunsuri afirmative), Grecia (61% răspunsuri afirmative) şi Turcia (59%). Mai puţin preocupaţi de eficienţa motorului şi de plata unor taxe mai mari par a fi şoferii din Danemarca, Australia şi Luxemburg, cu procente sub 30% de răspunsuri afirmative.

Unul din 5 şoferi flirtează când este blocat în trafic

Studiul arată că aproape o cincime din şoferii din România (18%) flirtează tot timpul sau câteodată atunci când sunt blocaţi în trafic. La nivel global, studiul arată că procentul conducătorilor auto care flirtează este de 12%. Femeile şofer din România, cu vârste cuprinse între 35 şi 44 de ani, au afirmat în proporţie de 100% că nu au flirtat cu alţi şoferi. Doamnele şi domnişoarele din generaţia Y (născute între 1982 şi 1999) au afirmat în proporţie de 34% că au flirtat cel puţin o dată în timp ce au fost blocate în trafic. Un procent similar, de 35%, se regăseşte în cazul bărbaţilor cu vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.