LIFESTYLE 12 octombrie 2015

6 riscuri majore la care te expui atunci când mesteci gumă

de Covasna Media | 302 vizualizări

Probabil puțini dintre noi citesc cu atenție ingredientele de pe eticheta gumei de mestecat. Acesta reprezintă unul dintre cele mai toxice produse, iar cei ce îl consumă își expun zilnic, în mod deliberat, organismul la atacul substanțelor prezente în guma de mestecat.

Printre ingredientele de bază ale acetui produs de sinteză se numără coloranții alimentari artificiali, glicerolul, agenții de îngroșare și glazurare – guma de caruba, guma arabică, guma guar, guma Xantan. Acestea sunt substanțe produse cu ajutorul microorganismelor sau prin sinteză chimică, traduse în limbajul cotidian drept E-uri.

Iată sunt riscurile la care vă expuneți atunci când mestecați gumă:

1. Cei care mestecă gumă de mai multe ori pe zi își deformează mușchii feței, își tocesc dinții și își dereglează secreția salivară.

2. Mestecarea gumei mai mult de 20 minute poate duce la probleme gastrointestinale. Sindromul intestinului iritabil este o tulburare gastrointestinală caracterizată prin dureri abdominale, crampe şi tulburări de tranzit intestinal, iar diferiţi îndulcitori artificiali, adesea utilizaţi la fabricarea gumei, precum sorbitolul şi manitolul, pot provoca diaree chiar şi la persoanele sănătoase.

3. Îndulcitorii artificiali din compoziția gumei de mestecat încetinesc dezvoltarea copiilor și pot produce tulburări ale sistemului nervos.

4. În compoziția gumei de mestecat există diverse tipuri de substanțe chimice: E 320, E 330, E 422 și altele, care sunt respon­sabile de boli ale aparatului bucal sau de creșterea valorii colesterolului.

5. Mestecând gumă, puteți înghiți mercur fără să ştiti.

Problema apare în cazul celor care au plombe dentare din amalgam, un aliaj me­talic ce conţine argint şi mercur. Unele cercetări arată că guma de mestecat poate extrage mercur din aliaj, ducând la înghiţirea constantă de mici cantităţi din aceste metal periculos.

6. Guma de mestecat poate contribui la desprinderea sau stricarea lucrărilor dentare.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.