LIFESTYLE 7 decembrie 2015

6 alimente care îţi menţin ochii sănătoşi

de Covasna Media | 84 vizualizări

Acuitatea vizuală este determinată de mai mulţi factori, însă s-ar putea să nu ştii că starea generală de sănătate şi dieta pot ajuta ori, dimpotrivă, afecta ochii. Chiar dacă eşti norocos şi ai o acuitate vizuală perfectă există anumite alimente care pot menţine sănătatea ochilor.

„Oamenii de ştiinţă au arătat că anumite alimente ce conţin vitamine, minerale şi flavonoide pot face mult bine în ceea ce priveşte acuitatea vizuală. Alimentele care conţin omega 3, vitaminele A, C şi E, zinc şi carotenoide sunt creditate cu protecţia ochilor. Din fericire, cele mai multe dintre legume, fructe, nuci, carne şi peste conţin unii dintre aceşti nutrienţi puternici”, susţine nutriţionistul Bridget Bennett.

Adoptarea unei diete sănătoase nu va aduce, în mod obligatoriu, schimbări în ceea ce priveşte calitatea acuităţii vizuale, însă consumul de produse integrale va ţine departe problemele de sănătate nu doar la ochi ci pentru tot organismul.

Iată 6 alimente care îţi menţin ochii sănătoşi:

1. Fructe de Acai. „Conţin din plin vitaminele A şi C. Aceşti antioxidanţi protejează retina de atacurile radicalilor liberi”, spune Bennett.

2. Afine. „Potrivit unui studiu al Universităţii Tufts, afinele pot reduce riscul de cataractă, glaucom, boli de inimă, cancer şi alte afecţiuni. Consumul regulat de afine îmbunătăţeşte acuitatea vizuală şi întăreşte vasele de sânge aflate în spatele ochilor”, anunţă Deviney, medic oftalmolog. Şi nu doar ochii beneficiază de pe urmă consumului de afine, ci şi pielea.

3. Broccoli. Dacă planifici să petreci timp în aer liber ia în calcul să mănânci broccoli. „Broccoli conţin carotenoide şi zeaxantină, doi antioxi­danţi care absorb razele ultraviolete”, subliniază Bennet.

4. Morcovi. „Poate că morcovii nu te vor scăpa de ochelari, însă sunt bogaţi în betacaroten, care este convertit în vitamina A când este absorbit de organism. Iar vitamina A, care este compusă dintr-un număr de anti­oxidanţi scade riscul de infecţii oculare”, spune Deviney.

5. Ouă. „Oul – un alt exemplu de aliment bogat în antioxidanţi – este benefic pentru ochi. Oul conţine luteină şi un studiu a demonstrat că în comparaţie cu legumele verzi organismul absoarbe mai bine aceşti antioxidanţi din ou”, povesteşte Deviney.

6. Legumele verzi. Iată încă un motiv să introduci legumele verzi în dieta personală. „Pentru a menţine acuitatea vizuală normală asigură-te că, în mod regulat, ai în farfurie spanac, varză de Bruxelles, napi şi broccoli. Aceste alimente au vitamina C, betacaroten, luteină şi zeaxantină”, îi sfătuieşte pe oameni medicul oftalmolog.

(sfatulparintilor.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.