5 sfaturi de îngrijire care îţi pun în pericol părul
În jurul anumitor practici de îngrijire sau produse s-au creat adevărate legende, dar nu toate sunt adevărate. Motivul? Firul de păr diferă de la persoană la persoană.
Iată ce ar trebui să uiţi despre păr şi îngrijirea acestuia:
1. Trebuie să îţi schimbi constant şamponul şi balsamul
Dacă şamponul pe care îl foloseşti de multă vreme nu îţi mai place, pentru că îţi lasă părul tern şi lipsit de viaţă, nu încerca imediat să îl schimbi, ci mai bine foloseşte un şampon cu efect de clătire puternică la fiecare două săptămâni, pentru a fi sigură că înlături orice reziduri rămase pe fire. De cele mai multe ori aceasta este cauza lipsei de strălucire. Apoi, dacă vrei neapărat să îţi schimbi produsul, nu te aştepta imediat la rezultate uimitoare, căci părului îi va lua ceva timp până să se obişnuiască şi să reacţioneze ca atare.
2. Uleiul de măsline este bun pentru hidratarea oricărui tip de păr
Acest tip de ulei, foarte sănătos dealtfel, nu este nici pe departe potrivit oricărui tip de păr. Uleiul de măsline nu este recomandat dacă ai părul gras, căci pot cauza adevărate probleme ale scalpului. Dacă părul este uscat, poţi ţine masca pe cap, dar nu mai mult de 30 de minute. În plus, nu folosi mai mult de o lingură din fiecare ingredient şi aplică doar pe vârfuri, evitând rădăcina.
3. Evită balsamul dacă ai păr gras
Părul gras este cauzat de un exces de sebum, o substanţă ceroasă care vine din interiorul ţesutului scalpului, aşa că nefolosirea balsamului nu va rezolva problema. Aplică soluţia de la jumătatea firului în jos şi nu vei avea nicio problemă, beneficiind doar de efectele bune ale produsului. În plus, ai grijă ca peria cu care îţi piepteni părul să fie mereu curată. Pentru a fi sigur că se curăţă bine, foloseşte la curăţarea sa acelaşi şampon cu care te speli şi pe cap.
4. Piaptănă părul de la rădăcină spre vârf
Această metodă, combinată cu pieptănarea cât părul este încă ud, este reţeta perfectă pentru ruperea firelor! Evită acest lucru, începând să piepteni de la jumătatea firului şi apoi repetă de la rădăcină. Astfel firele vor fi supuse unei presiuni mai mici şi nu se vor mai rupe, mai ales dacă este înnodat. Foloseşte cealaltă mână pentru a ţine părul aproape de rădăcină dacă acesta este lung.
5 Nu ai voie să te vopseşti când eşti însărcinată
Potrivit dr. Amy Burket din Ohio, citat de Woman s Day, niciun studiu nu a dovedit faptul că vopsirea părului pe perioada sarcinii poate fi periculoasă. Însă este drept că gravidele trebuie să fie atente la substanţele care intră în contact cu corpul lor, aşa că este bine să stea departe de produsele ce conţin formaldehidă, care este cancerigenă.
De fapt, toată lumea ar trebui să se ferească de această chimicală. Dacă mergi la salon, întreabă persoana care te vopseşte despre ingredientele substanţei pe care o aplici pe păr, iar dacă alegi să faci lucrul acesta singură, acasă, citeşte cu atenţie manualul de utilizare. Femeile extrem de grijulii pot evita vopsirea în primul trimestru de sarcină, atunci când se dezvoltă funcţiile neurologice ale fătului.
(lyla.ro)