LIFESTYLE 10 decembrie 2013

5 ingrediente care te pot scăpa de indigestie

de Covasna Media | 1543 vizualizări

Indigestia apare, de obicei, atunci când mâncăm mult, prea gras sau prea picant. Exact ceea ce se va întâmpla în curând, odată cu venirea Sărbătorilor. Salvarea pentru această problemă vine, însă, tot din bucătărie.

Mesele încărcate la care vei lua parte în următoarea perioadă se pot termina de multe ori şi cu o neplăcută indigestie, dureri de stomac, arsuri sau stări de greaţă. De cele mai multe ori un pahar de apă şi o pastilă ajută, dar te poţi orienta şi spre remedii naturale pe care le găseşti chiar şi în cămara ta.

1. Seminţe de fenicul

Sunt de ajutor dacă indigestia a fost provocată de mâncăruri prea grase sau prea picante. Seminţele de fenicul conţin uleiuri care ajută în ameliorarea stării de greaţă şi a balonărilor. Fie mesteci o linguriţă de seminţe de fenicul, fie le macini şi le pui în ceai sau apă.

2. Ghimbir

Ghimbirul stimulează producerea sucului gastric şi a enzimelor care ajută digestia. De aceea, este un remediu potrivit dacă indigestia este cauzată de o masă copioasă. Amestecă 2 linguriţe de suc de ghimbir cu 1 linguriţă suc de lămâie şi puţină sare într-un pahar cu apă şi bea acest cocktail după masă. Poţi să bei şi un ceai de ghimbir făcut acasă pentru a scăpa de crampele abdominale cauzate de indigestie.

3. Coriandru

Este indicat în curele de câteva zile pentru tratarea indigestiei. Poţi să adaugi câteva seminţe de coriandru prăjite într-o jumătate de pahar de lapte bătut pe care să îl bei de două ori pe zi.

4. Mere

Merele, dar şi alte alimente bogate în fibre, pot fi de ajutor în indigestii. În cazul merelor, nu le curăţa de coajă pentru că tocmai în ea se afla cele mai multe fibre. Ai nevoie de ele pentru a curăţa sistemul digestiv şi pentru a scăpa rapid de durerile de stomac.

5. Scorţişoară

O ai la îndemână pentru prăjituri, dar te poate ajuta să scapi de balonare şi crampe, dacă ai exagerat cu mâncarea. Pregăteşte-ţi un ceai de scorţişoară dintr-o jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară adăugată în 250ml apă clocotită. Lasă-l la infuzat câteva minute şi bea-l cât e cald.

(foodstory.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.