LIFESTYLE 7 ianuarie 2016

5 greşeli de îngrijire pe care le faci iarna

de Covasna Media | 596 vizualizări

E ger, vânt, căldura din case e uscată… deci pielea noastră cere îngrijiri speciale, însă majoritatea dintre noi facem greşeli grave, tocmai de teamă de a nu ne rămâne pielea deshidratată. Experţii americani şi RealBeauty.com ni le dezvăluie pe cele mai comune cinci dintre erorile de îngrijire care ne fac pielea să sufere iarna.

1. O cremă foarte grasă îţi hidratează pielea mai bine – FALS. Concentraţia mare nu înseamnă neapărat hidratare optimă. De fapt, o supradoză de lipide nu permite îndepărtarea celulelor moarte, acestea rămânând captive pe suprafaţa tenului, sub cremă, iar pielea ajunge să arate obosită, fără strălucire. Experţii de la Institutul Dermic Internaţional recomandă folosirea serurilor pentru hidratare perfectă, deoarece au textura uşoară şi ingrediente super-concentrate, ceea ce le oferă un grad de absorbţie ideal.

2. Nu ţi se vor usca buzele dacă le dai cu mult balsam – FALS. Sau, mai degrabă, e fals dacă nu ai un balsam de buze bun. Unele ingrediente comune în multe dintre mărcile de pe piaţa au chiar efect invers. Uleiurile mine­rale creează o peliculă artificială pe buze, transmiţând pielii tale să nu mai producă lipide, iar aromele artificiale, parfumurile şi coloranţii usucă şi ei buzele. Balsamurile de buze cu adevărat eficiente sunt cele cu uleiuri naturale sau cu unt de cacao sau de shea. Ca să scapi de pielea moartă de pe buze foloseşte un pic de exfoliant pentru faţă sau o periuţă de dinţi moale. Masează uşor buzele, apoi aplică balsamul. Până la primăvară, încearcă să nu mai foloseşti glossuri şi rujuri care dau volum sau care rezistă toată ziua, pentru că şi ele usucă buzele.

3. Straturile de îmbrăcăminte sunt perfecte iarna – FALS. Sigur că e esenţial să ne păstrăm temperatura corpului ridicată, dar depinde din ce sunt făcute straturile de îmbrăcăminte cu care ne protejăm. Nylonul şi poliesterul nu numai că nu ţin cald, nu sunt absorbante şi nici nu lasă pielea să respire, astfel că transpiraţia, uleiurile şi celulele moarte rămân pe piele, ducând la apariţia coşurilor, a porilor înfundaţi şi chiar a firelor de păr crescute sub piele. Încearcă să porţi măcar direct pe piele doar haine din materiale naturale şi nu uita să te dai cu creme sau loţiuni din cap până-n picioare, atât dimineaţa cât şi seara. Specialiştii spun că hidratantul ideal e untul de shea, pentru că este şi un foarte bun antioxidant natural. Iar pentru ten caută creme cu agenţi de hidratare precum aloe vera, acid hyaluronic şi acid lactic.

4. Dacă ai ten gras, nu mai ai nevoie de cremă hidratantă – FALS. Vremea rece şi aerul uscat afectează toate tipurile de ten, chiar şi pe cel gras şi fără protecţie suplimentară, funcţia pielii de barieră (ţine umiditatea în corp şi împiedică pătrunderea poluării şi a altor compuşi dăunători) este compromisă. Dacă ai tenul foarte gras, poţi să te descurci cu creme de faţă tip loţiune sau gel. Dacă ai ten mixt, foloseşte hidratanţi diferiţi pentru diferitele zone ale feţei tale: o formulă uşoară pentru zona T şi una mai grasă pentru obraji, unde se formează pete descuamate.

5. Dacă e înnorat nu mai ai nevoie de cremă de protecţie solară – FALS. Din cauză că stratul de ozon e tot mai subţire, cremele de protecţie solară trebuie folosite acum tot anul, pe orice vreme, deoarece norii filtrează prea puţin din radiaţiile nocive care accelerează îmbătrânirea pielii. Când vine vremea rece, caută o cremă hidratantă de zi cu factor de protecţie solară 15 sau mai mare. Iar ca să asiguri protecţie optimă tenului, dă-te sub crema cu un ser bogat în antioxidanţi.

(sfatulparintilor.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.